2024.06.15, Szombat
Újdonságként jelennek meg az oktatásban a Csodaszarvas táborok
csodaszarvas.kalandtabor.hu

Újdonságként jelennek meg az oktatásban a Csodaszarvas táborok

mti

2019.06.21. 12:16

A gyerekek együttműködnek, játékosan szereznek ismereteket, ez a tudás pedig beépül, és a későbbiekben is segíti majd a tanulást.

A nemzeti identitást is erősítik a Csodaszarvas táborok, amelyek újdonságként jelennek meg az oktatásban a nyári szünetben; a kéthetes, ingyenes táborokban idén 83 200 diák vesz részt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Balassagyarmaton.

Rétvári Bence a Kiss Árpád Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program keretében szervezett táborokban a szeptembertől június közepéig tartó iskolaévhez képest más megközelítésben, más keretek között, új pedagógiai módszerek révén szerezhetik, tapasztalhatják meg a gyerekek az ismereteket, legyen szó akár idegen nyelvekről, sportról, természettudományokról, kultúráról, egészségre nevelésről, hagyományokról, nemzeti identitásról.

   
A program tavaly kezdődött, idén 83 200 diák és 8811 pedagógus, segítő önkéntes vesz részt a táborokban; 352 témát dolgoztak ki a foglalkozásokra és csaknem 200 minősített szolgáltató is segít abban, hogy még jobban átélhetők legyenek az élmények. A táborok egytizede bentlakásos.
    
 

AktuálisCsodaszarvas táborBalassagyarmat