2024.04.14, Vasárnap
Új bölcsődét építenek Szécsényben
A látványterv illusztráció (budajeno.hu)

Új bölcsődét építenek Szécsényben

mti

2019.06.11. 08:12

Szécsényben zöldmezős beruházásban építik fel az új intézményt 300 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásból, miközben országszerte több mint 10 milliárd forintnyi hasonló fejlesztésre nyitottak nemrég keretet.

Hirdetés

Családbarát beruházás indul el a Nógrád megyei Szécsényben – tájékoztatott a város önkormányzata. A mintegy 5500 fős lakosú településen már jelenleg is működik bölcsőde, azonban most egy új, függetlenül működő intézmény kialakítására kapott támogatást a város: az MTI-nek eljuttatott információk szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) nyert el a célra 300 millió forintnyi forrást Szécsény.

 

Több mint 10 milliárd forint értékben bővülnek a bölcsődei férőhelyek

Áprilisban már beszámoltunk arról, hogy több mint 10 milliárd forintnyi keretet biztosítanak a TOP-on keresztül bölcsődefejlesztésekre. Az akkor elhangzottak szerint a fejlesztés keretében támogatható:

  • új bölcsődei vagy minibölcsődei intézmény kialakítása,
  • családi bölcsődei szolgáltatás létrehozása,
  • valamint meglévő bölcsődei ellátási formák fejlesztése is.

 

Több lehetőséget kapnak a kisgyermekes szülők

A Szécsényben felépülő új intézményt 642 négyzetméteres alapterülettel fogják kialakítani, a tetőzetére pedig napelemes rendszert szerelnek majd fel energiatakarékossági céllal. Az épületben három csoportban fogják nevelni a gyermekeket.

Az önkormányzat hangsúlyozta, hogy a bölcsőde működtetésével új munkahelyeket is teremtenek, ami nagyon fontos a magas munkanélküliséggel sújtott járásban. Emellett kiemelték még azt is, hogy a beruházás a munkavállalói mobilitást is javítja, mivel segíti a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését.

AktuálisSzécsényTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)bölcsődeközintézmények