2024.04.20, Szombat
Kiderült kik a legügyesebb alkotók Nógrád megyében

Kiderült kik a legügyesebb alkotók Nógrád megyében

nograd.katasztrofavedelem.hu

2019.05.23. 18:08

A Országos Tűzmegelőzési Bizottság - folytatva a hagyományt - ebben az évben is kiírta felmenő rendszerű alkotói pályázatát, amelyen óvodások és iskolások mutatták be saját szemszögükből a tűzoltói hivatást – többnyire rajz formájában.

Hirdetés

Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság székhelyintézményében tartotta meg az alkotói pályázat eredményhirdető ünnepségét az igazgatóság.

Az ünnepségen a korcsoportok szerinti tizenhárom győztest Seres Tibor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató és Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő köszöntötték. A megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitóbeszédében megköszönte az ötszáznyolcvanegy beérkezett pályaművet mind az óvodásoknak és diákoknak, mind pedig a felkészítő pedagógusoknak, majd elmondta, a neves tagokból álló megyei bírálóbizottságot idén ismét sikerült komoly kihívás elé állítaniuk a pályázóknak.

Az óvodás, 6-10 éves, 11-14 éves, valamint 15-18 éves korosztály mindegyikéből érkeztek pályaművek: ötszázhetvenhat rajz, két vers és három mese, emellett a legmagasabb beküldött összmennyiség alapján pályázhattak a „Legkreatívabb iskola 2019”, illetve a „Legkreatívabb óvoda 2019” címre is.

A Nógrád megyei pályázatok fővédnöke Seres Tibor tűzoltó ezredes, igazgató, a területi tűzmegelőzési bizottság elnöke, a bírálóbizottság elnöke Birkás Babett képzőművész, a bírálat levezetője Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, tagjai pedig a megyében tevékenykedő elismert szakemberek voltak.

A szakmai zsűri elé név nélkül kerültek az alkotások, s együtt döntöttek a végeredményekről. A tét nagy volt, hiszen a megyei díjátadón kihirdetett első helyezettek művei részt vesznek az országos döntőn is, erről már Juhász László beszélt a jelenlévőknek. Mint mondta, örömmel tölti el, hogy idén ilyen magas számú pályázat érkezett, s különösen büszke arra, hogy országos átlagban is kiemelkedik ez a szám. 

 

A legtöbb pályázatot, összességében hatvannégy pályaművet az ovisok kategóriájában a rétsági Napközi Otthonos Óvoda gyermekei küldték, míg az általános iskolások közül az pásztói Zsigmond Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola küldte be a legtöbbet, összesen száznegyvenkilenc alkotást. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a legkreatívabb óvoda és iskola címet Nógrád megyei intézmények nyerték-e, de a beküldött mennyiség, s az ezekbe fektetett munka már önmagában is példaértékű.

Szabadkézi rajz I. korcsoport

I. helyezett: Vas-Borosi Eszter „Az óvoda megmentése” című alkotása

II. helyezett: Balga Zsófia „Mentés” című alkotása

III. helyezett: Macsó Bertold „Tűz van” című alkotása

Szabadkézi rajz II. korcsoport

I. helyezett: Hirei Kamilla „Notre Dame tűzoltása” című alkotása

II. helyezett: Aladi Vanessa „Tűzeset” című alkotása

III. helyezett: Verebélyi Anett „A nagy tűzeset” című alkotása

Plakát, II. korcsoport

I. helyezett: Molnár Rebeka „Veszélyben az életekért” című alkotása

Plakát, III. korcsoport

I. helyezett: Lantos Patrícia

Számítógépes program, I. korcsoport

I. helyezett: Králik Levente „Tűzoltós játék” programja

Irodalmi alkotás, I. korcsoport

I. helyezett: Nagy Csenge „Figyelj oda, a tűz nem játék” című alkotása

Irodalmi alkotás, II. korcsoport

I. helyezett: Molnár Rebeka „Az én hőseim” című alkotása

Különdíjak

Szabadkézi rajz ,díj I. korcsoport

Gáspár Csaba Péter „Tűz és víz” című alkotása

Szabadkézi rajz ,díj II. korcsoport:

Fricz Lilla „Tűzoltó munka közben” című alkotása

AktuálisOrszágos Tűzmegelőzési Bizottságalkotói pályázatNógrád megye