2024.06.19, Szerda
Épülnek a balassagyarmati Fecskelakások

Épülnek a balassagyarmati Fecskelakások

Balassagyarmat Városháza

2019.05.25. 10:49

A Gansel-udvar emeletén tizenkilenc 18-33 év közötti fiatal, vagyis nyolc pár és három egyedülálló (vagy 33 évesnél idősebb párjával) juthat két éven át ingyenes lakáshoz, ahol csak a rezsit kell fizetniük. 

Nyertes pályázatnak köszönhetően gőzerővel zajlik a fecskelakások építése a főutcai plébániatemplom előtti százéves gangos házak emeletén (egykori szecessziós Gansel és eklektikus Heksch házak).

Nógrád megyében egyedül Balassagyarmat városa pályázott Ifjúság megtartó pályázatra az operatív programok közül, és nyert is 200 millió forintot. Ennek keretében 11 vadonatúj összkomfortos lakás is épül fiataloknak 29-78 négyzetméter közötti nagyságban.

A több mint százmillió forintos beruházás gőzerővel zajlik. A város képviselő-testülete júniusban dönt a rendeletről, amelyik szabályozza a pályázat részleteit. A pályázatnak feltétele, hogy a beköltöző fiatalok az ingyenes lakhatásért közösségi önkéntes munkát vállaljanak, és Balassagyarmaton dolgozzanak. Amennyiben túljelentkezés lesz, az elbírálásnál előnyt jelent majd a szociális helyzet, a meglévő gyermek, a diploma, a szakképzettség, illetve a más településről való beköltözés.

Pályázni 2019. júliusától lehet. A lakások a tervek szerint szeptember elsejével beköltözhetőek.

AktuálisBalassagyarmatFecskelakás