2023.01.28, Szombat
 Elindult a tavaszi képzési és állásbörze-sorozat Nógrád megyében

Elindult a tavaszi képzési és állásbörze-sorozat Nógrád megyében

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2019.05.11. 13:25

Képzési és állásbörzével várták a munkakeresőket kedden Salgótarjánban. A tavaszi karriernapokkal májusban a megye minden járásában jelen lesz a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Hirdetés

Dr. Szabó Sándor szólt arról, hogy Nógrád megyében is jelentősen megnőtt a gazdasági szféra munkaerőigénye, az elmúlt években ugyanis elérte az 5 ezer főt, így szükségessé vált a közvetítési folyamat támogatása. A kormánymegbízott hozzátette: már a térségben is elindult az az újfajta modell, amelyben a foglalkoztatási osztályok a munkaadók, illetve az álláskeresők közötti szorosabb együttműködésen alapuló új munkaerőpiaci módszerekkel segíti az elhelyezkedést.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közel 1200 főt hívtak meg a börzére, de a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. is biztosította a rendezvényen való részvételt az alkalmazásukban álló közel 600 közfoglalkoztatott számára. Lehetőség nyílt továbbá a foglalkoztatási szolgálat által kínált képzési lehetőségek és támogatási formák megismerésére is. A megjelenő munkáltatók szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők számára egyaránt kínálnak foglalkoztatási lehetőséget.

Azok, akik a mintegy negyven különböző ajánlat közül ezúttal nem találtak megfelelőt, vagy akiket a piacképes végzettség hiánya hátráltat az elhelyezkedésben, a kormányhivatal listájáról 57 képzési szakirány közül választhatnak, amelyek mind versenyképes szakma megszerzését biztosítják.

A nógrádi állás és képzési börzesorozat május 16-án, Rétságon folytatódik. A rendezvénnyel a Nógrád Megyei Kormányhivatal május 17-én Szécsényben, május 22-én Bátonyterenyén, május 23-án Pásztón, május 24-én pedig Balassagyarmaton várja a munkakeresőket és a piacképes szakmát biztosító képzések iránt érdeklődőket.

AktuálisNógrád Megyei Kormányhivatalállásbörze