2024.04.20, Szombat

Újabb nemzetközi projektben vesz részt a Novohrad-Nógrád Geopark

Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpont

2018.12.27. 10:36

A program célja egy európai szintű nemzetközi szakképesítési egység kidolgozása és a nemzetközi oktatási rendszerbe illesztése.

Hirdetés

Geotur, kompetenciák érvényesítése és elismertetése a geoturizmusban, címmel indult el spanyol kezdeményezésre, az Erasmus+ program keretén belül egy nemzetközi projekt, melyben a Novohrad-Nógrád Geopark is szerepet vállal. 
A projektben egy spanyol egyesület az Adesper, az anadalúziai környezetvédelmi bizottság geoparkokért felelős osztálya, egy olasz egyesület a For.es, és a Bukaresti Egyetem Geológiai Kara mellett megkeresték a Novohrad-Nógrád Geoparkot is.
A Geoparkot a szakértői rész egyik moduljának a kidolgozására kérték fel, de önkéntesek bevonásával, oktatásával is foglalkoznak majd.

Az első egyeztetést december első felében, Spanyolországban bonyolították le a Subbética Cordobesa Geoparkban.

A projekt 2018 novemberétől 2020 októberéig tart, ez idő alatt minden országban transznacionális meetingeket kerülnek megrendezésre, és létrehoznak egy tananyagot.

A projekt várható végeredménye egy Europass által elfogadott oktatási terv (angol és spanyol nyelven), valamint pedagógiai, módszertani eszközök is rendelkezésre állnak majd a geoparki munka iránt érdeklődőknek.

AktuálisNovohrad-Nógrád Geopark