2024.04.26, Péntek

Százhatvanegy salgótarjáni és városkörnyéki családnál kerül eggyel több ajándék a fa alá

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2018.12.20. 12:14

2012 óta minden évben, így az idei adventi időszakban is megszervezte "Dobozba zárt szeretet" elnevezéssel karácsonyi cipősdobozos ajándékozási akcióját a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala.

Hirdetés

A hetedik ilyen jótékonysági akción 161 ajándékcsomag gyűlt össze, amit hétfőn délelőtt adott át dr. Szabó Sándor kormánymegbízott és dr. Handó Beatrix járási hivatalvezető Lászlók Katalinnak, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi- Szociális Központja munkatársának.

- Százhatvanegy ajándékcsomagot juttatunk el a szociális terület szakemberein keresztül azokhoz, akik erre a legjobban rászorulnak. Kollégáim a megye számos szegletéből küldték az ajándékcsomagokat. Úgy gondolom, ilyenkor egy kicsit megállunk és ezzel is gondolunk azokra, akik szerényebbek anyagi lehetőségekkel bírnak, akiknek nehezebb bizonyos dolgokat megteremteni maguk körül - fogalmazta meg dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja az ajándékok átadásán.

 

Salgótarján és Térsége Egészségügyi- Szociális Központja a környék 29 településén látja el feladatait, működteti a gyermekek és a családok átmeneti otthonát. Az ajándékokból jut majd ezen otthonok lakóinak úgy, mint a térség különböző településein élő nehezebb sorsú családoknak is - mondta az ajándékcsomagok átvételekor az intézmény képviseletében Lászlók Katalin.

A jótékonysági akcióhoz csatlakozó kormányhivatali munkatársak a becsomagolt cipősdobozokon feltüntették, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak szánva állították össze az adott csomagot, a családsegítő szakemberek ez alapján tudják majd a megfelelő helyre eljuttatni az ajándékokat. Természetesen erre még az ünnep előtti napokban sor kerül annak érdekében, hogy 161 Salgótarján környéki családnál kerülhessen eggyel több ajándék a karácsonyfa alá. A jótékonysági akciót a Salgótarjáni Járási Hivatal kezdeményezésére, immáron hetedik alkalommal szervezték meg.

Galéria

AktuálisNógrád Megyei KormányhivatalDobozba zárt szeretet