2024.07.20, Szombat
Fördős Attilát választották a Zöld Hidat tulajdonló önkormányzati társulás elnökének
A kép illusztráció - Balassagyarmat Városháza facebook

Fördős Attilát választották a Zöld Hidat tulajdonló önkormányzati társulás elnökének

mti

2018.12.03. 13:02

Fördős Attilát, Vác polgármesterét választotta elnökének az Észak-Kelet Pest és Nyugat-Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás december 1-jén megtartott taggyűlésén.

Az előző elnök, Gémesi György, Gödöllő polgármestere lemondott a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft.-t tulajdonló társulás elnöki posztjáról, amit november 5-én jelentettek be. 

Az ügy előzménye, hogy a Zöld Híd leállította az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV). A katasztrófavédelem október 31-én átvette a területen a szemétszállítás irányítását.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a taggyűlésen 84 település vezetője vett részt, 82-en szavaztak, közülük 64-en Fördős Attilát választották. A többi szavazatot - egy érvénytelen szavazat mellett - a kosdi polgármester, Kurdi Ferenc kapta. 

Az új elnök elsődleges célja a minőségi szolgáltatás lehető legrövidebb időn belüli visszaállítása. 

"Ennek feltételrendszere a finanszírozás, a költségszerkezet átvilágítása, a költséghányadok megtakarítási lehetőségének feltárása, és új vezető választása a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. élére" - mondta Fördős Attila.

Az átadás-átvételre december 31-ig sor kerül a volt és az új elnök között.

AktuálisNógrád megyeZöld HídszemétszállításFördős AttilaNyugat-Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás