2024.05.22, Szerda
Tűz volt a salgótarjáni Kohászban
youtube - illusztráció

Tűz volt a salgótarjáni Kohászban

nograd.katasztrofavedelem.hu

2018.11.19. 13:53

A kazánház és annak tetőszerkezete teljesen megsemmisült a tűzben, a művelődési központ bal szárnyában kialakított emeleti apartmanból pedig egy személyt kórházba kellett szállítani.

Hajnali három óra előtt néhány perccel tűz keletkezett a salgótarjáni Salgó úton álló Kohász Művelődési Központ épületében.

A helyszínre nagy erőkkel vonultak a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, illetve a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. A tűzoltók kiérkezésének idején a művelődési központot a kazánházzal összekötő folyosó, illetve a kazánház és annak tetőszerkezete állt lángokban, mintegy huszonöt négyzetméternyi területen.

A kazánhelyiségben egy gázkazán, illetve az ott tárolt berendezési tárgyak égtek. A tűzoltók több vízsugárral, több irányból támadva, megfeszített munkával fékezték meg a lángokat, hatékony és összehangolt oltási tevékenységük eredményeképp sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen a művelődési központ további helyiségeire.

A tűz keletkezésének idején egy személy tartózkodott az épület bal szárnyának emeletén kialakított apartmanban, akit a helyszínre elsőként kiérkező rendőrség munkatársai kísértek ki az épületből, majd a mentőszolgálat munkatársai füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

A salgótarjáni és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az oltási munkálatok idején összesen öt propánbutángáz-palackot hozott ki az épületből, végül elvégezték a szükséges utómunkálatokat. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

AktuálisSalgótarjánTűz