2024.04.13, Szombat
Mission Possible Balassagyarmaton

Mission Possible Balassagyarmaton

police.hu

2018.11.23. 12:27

A cyberbulling és az online ismerkedés veszélyeiről szóló színdarabot tekinthették meg a diákok.

Hirdetés

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve „Mission Possible - A lehetséges küldetés” címmel indított bűnmegelőzési programot, melynek egyik eleme a 2018. november 21-én Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban bemutatott Hálózat-on című prevenciós mini színdarab volt.

A Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács által támogatott projekt fókuszában az ifjúságvédelem áll. A Nógrád és Pest megyei középiskolás diákok a tanév során bűnmegelőzési tematikára épülő színdarabokat nézhetnek meg. Közel 200 balassagyarmati – a város valamennyi középiskolájából érkező - tanuló vett részt a cyberbulling jelenségét, valamint az online ismerkedés veszélyeit taglaló rendhagyó bűnmegelőzési rendezvényen. A diákok a jelenet megtekintését követően a szakértőkkel közösen megbeszélték a cselekmény mondanivalóját, illetve elemezték a helyes-helytelen döntéseket, kiemelten a biztonságuk szempontjából fontos megoldásokat.

A projekt keretében mindemellett - a szakmai ismeretek további bővítése érdekében - a pedagógusok és a bűnmegelőzési szakemberek számára tréningeket szerveznek, a diákok részére pedig speciális vetélkedő lebonyolítására kerül majd sor.

AktuálisBalassagyarmatonline ismerkedéscyberbulling