2024.04.25, Csütörtök
Tíz éves lett „Az Iskola rendőre” program Nógrád megyében

Tíz éves lett „Az Iskola rendőre” program Nógrád megyében

police.hu

2018.09.10. 13:11

Tortával lepték meg az egyik salgótarjáni általános iskola első osztályos tanulóit a főkapitányság balesetmegelőzési előadói.

Hirdetés

"Az iskola rendőre" programot az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2008. szeptemberében indította útjára, melyhez 2008-ban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott. Jelenleg Nógrád megyében 104 általános és középiskolában összesen 78 rendőr lát el iskolarendőri feladatokat. 

Az idén 10 éves programhoz- a tanévkezdési kampányon túl - meglepetéssel készültek a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. A programhoz elsőként csatlakozott iskolák között sorsolást tartottak, és a kisorsolt iskola első osztályosait meglepetéstortával vendégelték meg a tanév első napjaiban.

Az iskola rendőre program kabalafigurájának képével ellátott tortát a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaitól a Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce Lakótelepi Tagiskola tanulói kaphatták meg. 

Az elsős kisdiákok a tortán kívül az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának ajándékait, egy hátizsákot és egy „Iskolás lettem” elnevezésű munkafüzetet vehettek még át. Az elkövetkezendő napokban ez utóbbi ajándékokat Nógrád megye összes első osztályos kisdiákjához eljutattják a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságNógrád megyeAz Iskola rendőre program