2024.03.29, Péntek
Nógrád megye is részt vett a Katasztrófavédelmi vasúti ellenőrök záhonyi versenyén
katasztrofavedelem.hu

Nógrád megye is részt vett a Katasztrófavédelmi vasúti ellenőrök záhonyi versenyén

nograd.katasztrofavedelem.hu

2018.08.29. 16:34

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatában Cene Gábor tűzoltó alezredes és Dobrocsi Zoltán Attila tűzoltó alezredes méri össze tudását a szakterület legjobbjaival.

Hirdetés

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság második alkalommal rendezi meg a veszélyes áruk vasúti szállítását (RID) ellenőrző katasztrófavédelmi szakemberek országos versenyét. Az idei megmérettetésnek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ad otthont, a verseny a záhonyi vasúti átrakóban berendezett helyszíneken zajlik. A szakmai viadalra az ország minden megyéjéből érkeztek versenyzők, akik kétfős csapatokban mérik össze tudásukat a háromnapos verseny során.

A viadal hétfő délutáni megnyitóján Varga Béla tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a versenyzőket. Megtiszteltetésnek nevezte, hogy a második országos szakmai versenynek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye adhat otthont, majd kiemelte, a megmérettetés célja, hogy elmélyítse a veszélyesáru-szállítás vasúti ellenőrzését végző állomány elméleti tudását és gyakorlati felkészültségét, a megszerzett ismereteket pedig a mindennapi gyakorlat részévé tegyék.

Kozma Sándor tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság veszélyes szállítmányokkal foglalkozó főosztályának vezetője ezt követően elmondta, az idei verseny helyszínének kiválasztásakor nagy szerepet játszott, hogy a záhonyi vasúti átrakóban országos szinten is kiemelkedő számban van jelen a kötöttpályás veszélyesáru-szállítás, az átrakóban az Ukrajnába be- és onnan kiáramló szerelvények folyamatos ellenőrzése is feladatot ad az iparbiztonsági szakembereknek.

A megnyitó beszédek után Kovács Szabolcs tűzoltó alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője tartott rövid technikai ismertetőt a csapatoknak, ezt követően az elméleti feladatokkal kezdetét vette a háromnapos próbatétel. A versenyzők először egy tesztsort kaptak, ami egy esettanulmány kidolgozásával indult. Minden csapattag egyénileg, külön kérdéssort és külön esettanulmányt oldott meg az elméleti blokkban.

A verseny második és harmadik napján gyakorlati feladatokkal kell megbirkózniuk az ellenőröknek.

AktuálisNógrád megyeKatasztrófavédelmi vasúti ellenőrök versenyeZáhony