2024.03.28, Csütörtök

A vonatközlekedés rendje is változik augusztus 20-án

mavcsoport.hu

2018.08.18. 06:30

Augusztus 19-én az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi, 21-én, kedden már a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Hirdetés

Érdemes előre megváltani a vonatjegyet, és erre már nemcsak a vasúti pénztáraknál vagy online van lehetőség, de néhány kattintással akár a Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül is.

A hosszú hétvégéken akár félmillióan is vonatra szállnak, ezért számítani lehet arra, hogy az augusztus 20-i ünnep környékén sokan választják majd a vasúti utazást. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket elővételben váltsák meg. Használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlási és az otthoni menetjegynyomtatási lehetőséget, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet (ez utóbbi esetben 10 százalék kedvezmény érvényesíthető). Az automatáknál vásárlóknak 5, míg a menetrendi keresőben @ jellel jelölt, csúcsidőn kívüli vonatokra – legalább 100 kilométer távolságra – váltott e-vonatjegyekre 20 százalékos kedvezményt kapnak az utasok. A kedvezmények az Android és iOS operációs rendszerű okostelefonokra egyaránt letölthető Vonatinfó alkalmazásból vásárolt e-vonatjegyekre is érvényesek.

 

A gyermekek, kis- és nagycsaládok, tanulók, diák- és felnőttcsoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A 26 éven aluli (diákigazolvánnyal nem rendelkező) fiatalok a hosszú hétvégére tekintettel augusztus 17-én 10 órától 20-án éjfélig vehetik igénybe a hétvégi, 33 százalékos kedvezményű menetjegyet.

Bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu) található.

AktuálisAugusztus 20.vonatközlekedés