2024.04.19, Péntek
Ismét példakép tábor Nógrád megyében

Ismét példakép tábor Nógrád megyében

police.hu

2018.06.30. 15:49

A rendőrök az idén is több játékos foglalkozással színesítették a tábort.

Hirdetés

A németországi Hanns Seidel Alapítvány és a Polgári Szécsényért Alapítvány az idén is megrendezte hátrányos helyzetű gyermekek részére a Nógrád megyei Ráróspusztán „Példakép” elnevezésű táborát. 

A 95 fős tábor elsődleges célja, hogy a gyermekek kikapcsolódjanak és pihenjenek az iskolai hónapok után. Tartalmi célja az üdülésnek, hogy olyan személyekkel találkozzanak a fiatalok, akiknek személyisége, foglalkozása, munkássága példaképül állítható maguk elé. A szervezők naponta más-más szakma képviselőit hívták meg a táborba, így a tanulók a rendőrség munkájába is betekintést nyerhettek 2018. június 28-án. 

A rendőrségi programokat dr. Ludvai Dezső rendőr alezredes, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg, aki nyíltan beszélt arról, hogy miért a rendőri hivatást választotta, beszámolt életpályájáról, tanulmányairól. Ezt követték a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának, továbbá a Balassagyarmati Rendőrkapitányság és a Szécsényi Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési előadóinak játékos foglalkozásai.

AktuálisNógrád megyePéldakép tábor