2024.04.19, Péntek

Felköszöntötték Salgótarján pedagógusait

salgotarjan.hu

2018.06.02. 06:56

Az ünnepségen tizenkilenc, az oktatás iránt egy teljes életpályán keresztül elkötelezett salgótarjáni pedagógus vas-, gyémánt-, rubin- és arany-díszoklevelet kapott, az 50, 60, 65, illetve 70 évvel ezelőtt diplomát szerző szakemberek tevékenységének elismeréseként.

Hirdetés

Salgótarján önkormányzata május 31-én, az Apolló Centrumban megrendezett ünnepségen köszöntötte a város aktív és már nyugállományba vonult pedagógusait, tanárait, oktatóit.

A változó idők mindig más-más szerepet vártak el a pedagógusoktól, napjaink társadalmi igénye azonban az alternatív, sokféle pedagógusi szerep egyidejű létezése – erről Fekete Zsolt polgármester beszélt, köszöntve a város pedagógusait. A városvezető szerint ennek az igénynek akkor lehet megfelelni, ha egy jó oktatáspolitikai rendszerben megfelelően támogatott oktatási intézmények működnek.

“A mai napon, amikor tiszteleghetünk a pedagógusi hivatás és a legkiemelkedőbbek szakmai teljesítménye előtt, e helyről szeretném köszönetemet kifejezni a salgótarjáni pedagógusok színvonalas munkájáért, amellyel városunk biztatóan formálódó jövőjét alapozzák meg” – fogalmazott Fekete Zsolt.

A rendezvényen átadták a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket, valamint az alapítványi díjakat.

A Csiki Jolán és Csiki Mária Alapítvány elismerésében Dombi Sándorné és Furik Zsuzsanna részesült, a Szlivka László Alapítvány díját ebben az évben Fekécs Zoltán vehette át.

AktuálisSalgótarjánPedagógus Nap