2024.04.25, Csütörtök
Vajdasági egyetemista lett Az év Solid Edge diáktervezője

Vajdasági egyetemista lett Az év Solid Edge diáktervezője

Salgótarjáni Szakképzési Centrum facebook

2018.04.21. 16:23

A vajdasági Hejberger Konrád nyerte a Salgótarjáni Szakképzési Centrum, a Stromfeld Szakgimnázium és a GraphIT Kft. által első alkalommal megrendezett „Az év Solid Edge diáktervezője” országos versenyt.

Hirdetés

A Neumann János Egyetem elsőéves vajdasági hallgatója szoros küzdelemben előzte meg a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Szakgimnáziuma végzős tanulóját, a győztes jutalma a GraphIT Kft. felajánlása 12 hónapon keresztül havi 100 000 Ft Solid Edge -ösztöndíj, a 3DConnexion Kft. termékcsomagja és Nógrád Megye Önkormányzatának ajándéka, a második helyezett egy éven át havi 50 ezer forintos jutalomban részesült.

Nem szakirány-specifikus, hanem elsősorban logikai kihívásokat tartalmazó tervező-feladatokat kellett a versenyzőknek megoldaniuk. „Olyan feladatokat adtunk, amelyek általános modellezéssel megoldhatók, de tervezői gondolkodás szükséges hozzá" – hangsúlyozták a társszervező GraphiT Kft. képviselői.

Gembiczki Ferenc, a Salgótarjáni Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte: a versenyben magas színvonalú teljesítményt nyújtottak a diákok, Salgótarján és a szakképzési centrum pedig jó házigazdának bizonyult. A Stromfeld-napokra időzített rendezvényen a kiállító nagyvállalatok, az SVT-Wamsler, a Mitsuba, a Viessmann Kft-t vagy a Delta-Tech Kft.vezetői személyesen győződhettek meg a korszerű oktatási körülményekről. Matthias Viesmann,, a nevét viselő bátonyterenyei modellgyártó cég ügyvezetője, vagy a salgótarjáni ipari parkban működő japán vállalat, a Mitsuba igazgatója, Matsumura Tomoyuki is meglepődött a korszerű tervezéshez és gyártáshoz szükséges oktatási eszközpark láttán.

Bozó János, a Stromfeld Szakgimnázium igazgatója reményét fejezte ki, hogy jövőre folytatása is lesz a kezdeményezésüknek. A versenyt a házigazdák mellett támogatta a GraphiT Kft., a 3Dconnexion Kft., a Professional Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, a Mitsuba Hungary Kft., a Viessmann Kft., a PCT Office Kft. Delta-Tech Kft., az SVT-Wamsler, az Eglo Pásztó, a Salgglass Zrt., a Fairtool, Nógrádker Zrt., a Profimill Fémmegmunkáló Kft., Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, Bátonyterenye Város Önkormányzata és Nógrád Megyei Önkormányzata. Ennek köszönhetően minden versenyző értékes ajándékokkal tért haza. A díjátadó ünnepséget a SÁIK Petőfi Sándor Tagiskolájának Oláhné Franczuz Erika vezette kórusának műsora nyitottaSA.

 

A Közösségi Média megosztás - játék nyertese Somoskői Balázs, aki a pásztói Eglo ajándékát kapta, a három legjobb Nógrád megyei versenyzőnek, Szabó Alexnek, Illés Armandnak és Kiss Tamásnak a Viessmann ügyvezetője adott át értékes ajándékcsomagot. A Legjobb Nógrád Megyei versenyző különdíját a Mitsuba által felajánlott laptopot Macumura Tomojuki ügyvezető igazgatótól Szabó Alex vehette át, továbbá megkapta a Salgglass munkaszerződését, a Delta Tech és a Mátra Szakoktatás Kft. ajándékcsomagját. Legjobb Nógrád Megyei versenyző felkészítő tanára Dániel László, az ő ajándékait a Delta Tech, Fairtool és az Eglo ajánlotta fel.

 

Hatodik helyezést ért el Juhász Csaba. Ajándékait felajánlott a Delta Tech és a Mátra Szakoktatás Kft., ötödik helyezett György Dávid. Díjai: Professzionál Salgótarján felajánlása kettő terrabájtos külső merevlemez, valamint a Delta Tech ajándékcsomagja. Negyedik helyezett Kinka Árpád. Díjai: Professzionál Salgótarján felajánlásában egy monitor, valamint a Delta Tech ajándékcsomagja. Harmadik lett Róka Dávid, az ő díja graphIT Kft felajánlásában Solid Edge haladó tanfolyam és egy Solid Edge fejlesztői tanfolyam, a 3Dconnexion 3D-s termékcsomagja és a Professzionál felajánlásában videokártya.

A második helyezett Magyarics Norbert a GraphiT Kft felajánlását kapta: 12 hónapon át havi 50 000 Ft Solid Edge ösztöndíj, valamint a 3Dconnexion 3D-s termékcsomagját vihette haza. A verseny fődíját az első helyezett Hejberger Konrád nyerte. Jutalma: GraphIT Kft felajánlása 12 hónapon keresztül havi 100.000 Ft Solid Edge ösztöndíj, a 3Dconnexion 3D-s termékcsomagja és Nógrád Megye Önkormányzatnak ajándéka.

AktuálisSalgótarjánAz év Solid Edge diáktervezőjeStromfeld SzakgimnáziumGraphIT Kft.