2024.06.15, Szombat

Zöldterület fejlesztésre nyert Balassagyarmat 238,5 milliót

Balassagyarmat Városháza

2018.03.04. 07:00

A fejlesztés részeként közpark, futópálya, játszótér, szabadtéri tornapálya, kerékpáros-gördeszka-roller extrém sportpálya létesül, illetve a meglévő növényfelület rehabilitációja is megtörténik.

A Város önkormányzata újabb pályázaton Többgenerációs városi aktív rekreációs zöldterület létrehozására nyert el 238,5 millió Forintot. 

A projekt keretében sor kerül egy többgenerációs városi aktív rekreációs zöldterület létrehozására Balassagyarmat délnyugati részén az Újtemplom szomszédságában lévő összesen kb. 3,3 ha nagyságú, a Vak Bottyán-Algőver-Honti-Perczel Mór utcákkal határolt területen.

Egy önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség felújítása része a projektnek, mint önállóan támogatható tevékenység. Ezen túl ciszterna, sétautak kialakítása, utcabútorok, kiszolgáló létesítmények építése, a Vak Bottyán utca hiányzó szakaszának szilárd burkolattal történő ellátása, közvilágítás kiépítése, parkolóhelyek kialakítása, térfigyelő kamera-rendszer kiépítése történik meg. A terület déli részén a Balassagyarmati Kerékpáros Egyesülettel együttműködve megépül Nógrád megye legnagyobb extrém sportpályája a fiataloknak. A terület északi részén a legkisebbek részére épül játszópark és az idősebbek és környéken lakó felnőttek részére közösségi színtér és tornapálya létesül. Ezzel az eddig elnyert önkormányzati források meghaladták a 4,5 milliárd forintot.

AktuálisBalassagyarmatzöldterület fejlesztés