2024.04.19, Péntek

Palóc Nő-Köz-Pont indul Nagyorosziban

MTI OS

2018.03.09. 15:55

Céljuk egy olyan térségi szerepkörű, Nyugat-Nógrádi komplex program létrehozása, amely hozzájárul a nők helyzetének javításához.

Hirdetés

2018. március 7-én projektindító sajtótájékoztatóra került sor Nagyorosziban az EFOP-1.2.9 pályázati konstrukció "Hagyományok útján - PALÓC NŐ-KÖZ-PONT Nyugat-Nógrádban" című projekt kapcsán. Megvalósítási idő: 36 hónap.
A projekt főpályázója a Nyugat-Nógrád Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, konzorciumi tagjai pedig a Magyar Női Unió Egyesület és az Együtt Európáért Alapítvány. 
A projekt innovatív eleme, hogy alkalmazkodva a térség aprófalvas jellegéhez egy "Vándor Nőközpont" szolgáltatást alakítsanak ki, amely "házhoz" viszi a nőknek a munkaügyi tanácsadást és programokat."

A sajtótájékoztatón Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, Batthyány-Schmidt Margit a Magyar Női Unió Egyesület elnöke, Gál Zsuzsanna a Nyugat-Nógrádi Nő-Köz-Pont vezetője, Erdős Szabolcs az Együtt Európáért Alapítvány alapítója tájékoztatta a megjelenteket a projekt tartalmáról, megvalósításáról.

AktuálisNógrád megyePalóc Nő-Köz-PontNagyoroszi