2024.04.18, Csütörtök

Ellepte a hó az országot

origo.hu

2018.02.04. 12:00

Az Útinform jelentése szerint a szombaton elkezdődött havazás miatt a gyorsforgalmú utak, a fő- és mellékutak szinte mindenütt sónedvesek, egyes helyeken latyakosak, hókásásak. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a havazás miatt sehol sem vezettek be korlátozást az utakon. 

Hirdetés

Szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a havazás miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyében, de kora estére Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével mindenhonnan visszavonták.

A meteorológiai szolgálat szombat délutáni adatai szerint a hegyvidékeken alakult ki vastagabb hótakaró, Kékestetőn 17 centiméteres hóréteget mértek.

Síkvidékeken jellemzően néhány centiméteres a hóvastagság, emellett többfelé alakult ki hólepel, illetve hófolt.

 

A jelenlegi előrejelzések szerinta következő napokban száraz, de hideg idő várható, néhol akár mínusz 10 Celsius-fokig is hűlhet a levegő.Szerdán várható ismét havazás, s a jelenlegi számítások szerint akár síkvidékeken is jelentősebb hótakaró alakulhat ki.

forrás: origo.hu

AktuálisNógrád megyehavazás