2024.07.22, Hétfő
Indul a SuliMoped Nógrád megyében

Indul a SuliMoped Nógrád megyében

police.hu, infonograd.hu

2018.01.19. 15:00

A megyei programban idén 54 diák vehet részt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága támogatásával a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a 2017/2018-as tanévben is megkezdte „SuliMoped” programját. Az első képzési órákra a napokban került sor a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében.

A programba idén 54 diák jutott be, akiket a szervezők a mintegy 100 jelentkező közül választottak ki motiváltságuk és tanulmányi eredményük alapján. A képzés során a sikeres elméleti KRESZ, elsősegély-nyújtási, a gyakorlati rutin és forgalmi vizsga után, a tervek szerint, a tanév végén a gyermekek átvehetik életük első vezetői engedélyét.

Az első képzési nap egy különlegességgel indult, hiszen a megnyitót követően az elmúlt tanévben sikeres vizsgát tett „SuliMopedesek” közül 9 gyermek vehetett át az Országos Rendőr-főkapitányság-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által biztosított térd-, könyök-, és gerincvédőket. Ők a nyár folyamán egy Budapesten megrendezett egynapos segédmotor-kerékpáros továbbképzésen is részt vehettek. A szervezők a biztonsági eszközök ünnepélyes átadásával még jobban motiválni szerették volna az újonnan jelentkezőket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a diákoknak gratulál és biztonságos közlekedést kíván.

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságNógrád megyesulimoped