2024.04.17, Szerda

Bővülő duális képzés az Óbudai Egyetemen

mti

2018.01.28. 15:22

Az egyetem 2017-ben létrehozott új képzési helyén, a Salgótarjáni Képzési és Kutató Központban Észak-Magyarországon egyedülálló, modell értékű oktatási rendszer kiépítése zajlik.

Hirdetés

A 2018/19-es tanévben a korábbinál másfélszer több duális képzési helyet hirdet meg az Óbudai Egyetem - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel. 

Mint írták, az Óbudai Egyetem hat karán összesen 371 duális képzési helyre lehet jelentkezni a 2018/2019-es tanévben. A műszaki, informatikai és gazdasági képzéseket a piaci igényekhez igazodó, újszerű oktatási módszerekkel, gyakorlatorientált formában, kreatív labormunkákkal és szoftveres támogatással oktatja az egyetem. 

 

Az egyetem duális képzése a székesfehérvári Alba Regia Műszaki Karon indult három éve, 19 meghirdetett gyakornoki hellyel, 2017 szeptemberétől pedig már az intézmény mind a hat karán választhatóvá vált ez a képzési forma. 

Réger Mihály, az Egyetem rektora a duális képzési program kezdeti eredményeit biztatónak tartja, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy ebben a képzéstípusban részt vevő hallgatók átlagosan egy érdemjeggyel jobbat érnek el a hagyományos képzésben tanuló társaiknál, több kreditet vesznek fel és teljesítenek. 

Az Óbudai Egyetem országszerte közel hatvan hazai és multinacionális céggel kötött együttműködést a hallgatók elhelyezkedésének érdekében.

 

Az egyetem 2017-ben létrehozott új képzési helyén, a Salgótarjáni Képzési és Kutató Központban Észak-Magyarországon egyedülálló, modell értékű oktatási rendszer kiépítése zajlik. Ennek első lépése tavaly a műszaki felsőoktatási szakképzés elindítása volt, amelyet idén a mérnökinformatikus alapszak meghirdetése követ. Mindkét szakon a hallgatók a helyi gazdasági szférával szoros együttműködésben folytathatják tanulmányaikat.

A duális helyekre a rendes felvételi eljárásban lehet jelentkezni, további információk az egyetem honlapján érhetők el.

AktuálisSalgótarjánÓbudai EgyetemSalgótarjáni Képzési és Kutató Központ