2024.07.22, Hétfő
Tűzoltók „repítették” el a beteg gyermekekhez a Mikulást

Tűzoltók „repítették” el a beteg gyermekekhez a Mikulást

nograd.katasztrofavedelem.hu

2017.12.06. 20:56

Idén nem lehetett oka panaszra a Mikulásnak, Nógrád megye területét ugyanis még a legtöbb helyen mindig hó borítja – a rénszarvasszánok gond nélkül tudtak közlekedni. A városon belüli szánozás viszont a közút gondos munkája miatt már nehéz lett volna, így idén – csakúgy mint az előző sok-sok évhez hasonlóan – ismét tűzoltók juttatták el az őszszakállút a kórházak gyermekosztályaira.

Piros tűzoltóautóra cserélte szánját Télapó Salgótarján és Balassagyarmat belterületén ma délelőtt, tűzoltók segítettek neki ugyanis eljutni a Szent Lázár Megyei Kórház és a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályaira.

Salgótarjánban a hagyományokhoz híven ismét kihasználta a tűzoltók nyújtotta egyedi lehetőséget és lépcsőzés helyett magasból mentő gépjárművel, az ablakon át érkezett meg a harmadik emeletre. A gyermekosztályokon – mind Salgótarjánban, mind Balassagyarmaton – hatalmas szeretettel fogadták az öreg pirosruhást a kisbetegek, mosolyaikért cserébe pedig egy kis édességet és pár kedves szót kaptak. A Mikulás a fertőző osztályon fekvő betegeket sem hagyta ki, sőt a koraszülött osztály picurkáit is meglátogatta.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nagyon fontosnak tartja, hogy évről évre egy kis boldogságot varázsolhasson azoknak a gyermekeknek az életébe, akik Mikulás ünnepét a kórházban kényszerülnek tölteni. A tűzoltók pedig bíznak abban, hogy látogatássukkal egy órára elfeledtették a gyermekekkel problémáikat, betegségüket, gyógyulásuk pedig mihamarabb eredményes lesz.

Galéria

Aktuáliskórházbeteg gyerekNógrád megyeMikulástűzoltók