2024.04.16, Kedd

Kiváló teljesítmény a nógrádiaktól a Fekvenyomó OB-n

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.11.17. 15:26

Ismét Miskolc adott otthont november 16-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Fekvenyomó Bajnokságának. A megmérettetésen hét Nógrád megyei induló vett részt, közülük ketten elhozták a súlycsoportjuk első helyezéséért járó aranyérmet.

Hirdetés

 

Az idei megmérettetést az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében, Mészáros László, többszörös fekvenyomó Európa- és világbajnok közreműködésével rendezték meg a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban. A regisztrációt és mérlegelést követő megnyitón Lipták Attila tűzoltó dandártábornok köszöntötte a sportolókat és kísérőiket. A megyei katasztrófavédelmi igazgató mindenekelőtt sérülésmentes versenyzést kívánt, majd arra buzdította az indulókat, hogy a megmérettetésen mindannyian döntsék meg az eddigi teljesítményüket.

A nagyszabású versenyen – a korábbi évekhez hasonlóan – nők és férfiak egyaránt a súlyok alá feküdtek, hogy számot adjanak erejükről és felkészültségükről. Az erőemelő világszövetség (WPC) versenyszabályzata alapján a sportolók junior, open és masters kategóriában, 20-tól 69 éves korig, 60 kilogrammostól egészen 125 kilogrammos súlycsoportig indulhattak. A helyezéseket a bírók a legnagyobb súly teljesítése alapján döntötték el. A csapatverseny értékelésénél a szervezeti egységenként induló, maximum tíz fő közül a legjobb négy férfi és egy női versenyző eredményét összesítette a bírálóbizottság.

 

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Longauer Péter tűzoltó százados, Galanics Petra tűzoltó főhadnagy, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, Kecskés Bence tűzoltó hadnagy, Szegi Tamás tűzoltó hadnagy, Rigó Richárd tűzoltó zászlós és Világosi Kornél tűzoltó őrmester vett részt a bajnokságon. Galanics Petra tűzoltó főhadnagy a legeredményesebb női indulóként súlycsoportjában első helyezést ért el, abszolút kategóriában pedig a második helyen zárt. A férfiaknál Rigó Richárd tűzoltó zászlós súlycsoportjában aranyérmes lett, míg abszolút kategóriában negyedik helyezést ért el. Szintén dobogós eredménnyel zárta a bajnokságot Longauer Péter tűzoltó százados, aki súlycsoportja harmadik helyezését hozta el. A Nógrád megyei csapat a csapatversenyben ötödik lett, az összetettben pedig a hatodik helyen végzett.

Galéria

AktuálisNógrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságOrszágos Fekvenyomó Bajnokság