2024.07.15, Hétfő

Havazás miatt elakadt kamionok állnak Nógrádban

index.hu

2017.11.30. 09:17

Csütörtök reggel a havazás miatt a kapaszkodósávban elakadt kamionok álltak Nógrád megyében, írja a rendőrség. November 30-án, kora reggel a 2-es számú főút Szendehely és Katalinpuszta közötti szakaszán – a kapaszkodósávba lehúzódva – több kamion akadt el a havazás miatt csúszóssá vált úttesten.

 

Kamionstop Nógrádban

A megváltozott útviszonyokra tekintettel a 2-es számú főút Nógrád megyei teljes szakaszán korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek közlekedését, a kamionokat már a főút Pest megyei szakaszán, Dunakeszi térségében szükségparkolókban várakoztatják, nem mehetnek tovább Nógrád megye felé - közölte a katasztrófavédelem.

A korlátozás miatt a többi autós is lassú, nehézkes haladásra számíthat, inkább kerüljék el ezt az útszakaszt.

 

Lezárták az M1-es egy szakaszát

7 óra 35 perckor az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 103-as kilométerszelvénynél egy teherautó szalagkorlátnak ütközött. Az ütközés következtében a pótkocsin szállított nagyméretű betonelemek leestek a pályatestre, ezek akadályozzák az autópálya forgalmát. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben. A rendőrök a forgalmat a 100-as kilométerszelvénynél az 1-es számú főútra terelik.

 

A vonat se megy

Fa dőlt a vágányra Balassagyarmat és Szügy, valamint Szokolya és Vác között, a vonatok nem járnak ezeken a szakaszokon - közölte az MTI. A Balassagyarmat-Aszód és a Vác-Balassagyarmat vonalon jelentős késésre kell számítani. A buszos pótlást az útviszonyok miatt nem engedélyezi a hatóság.

 

Szerda este Zircen is elakadt egy kamion

Elakadt a hóban egy meredek emelkedőn egy kamion Zirc és Akli között szerda este - közölte a katasztrófavédelem. A kamion elállta az utat, ezért egy menetrend szerinti busznak is várakoznia kellett. A zirci önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével elvontatták a kamiont, és értesítették a közútkezelő szakembereit. A menetrend szerinti autóbusz sem tudja folytatni az útját, ezért most azt próbálják elvontatni a tűzoltók.

 

Néhol már húszcentis a hó

Csütörtök hajnalban nyugatról, síkvidékről eddig 1-4 centiméter hóról érkezett jelentés, de a Nógrád megyei Tolmácsról és Romhányból már 15-20 centiméter körüli hórétegről számoltak be. A Kékestetőn 17 centiméteres a hó, Hárskúton 8, Lillafüred-Jávorkúton 4 centis a hó, és Bükkzsércen is hólepel alakult ki. 

Az alacsonyabban fekvő települések közül Sopron Kuruc-domb mérőállomáson 12 centis, Kőszegen 8 centis, Szombathelyen 4 centis a hó.

 

Havazás és sok eső miatt figyelmeztetnek

Csütörtökre havazás és jelentős esőzés miatt adott ki figyelmeztetéseket Budapestre és több megyére a meteorológiai szolgálat - írja az MTI. Délnyugat felől kiterjedtebb csapadékzóna érkezik, csütörtök éjfélig a Dunántúlon nagyjából a Zala-Veszprém-Fejér sávban, a fővárosban, Pest és Nógrád megyében várható 15-30 milliméter csapadék. A sok eső miatt Budapestre, Pest megyére, továbbá Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A havazás miatt szintén a fővárosra és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

 

A síkvidéken éjszaka Budapesten, Pest megyében, továbbá Komárom, Nógrád, Heves megyében, csütörtök napközben az Észak-Dunántúl egyes részein, valamint az Északi-középhegységtől északra hullhat maximum 8 centiméternyi hó. Az 5 centiméter feletti hómennyiség Nógrád és a Dunakanyar térségében valószínű. Az Északi-középhegységben és a Bakonyban a 300-400 méter feletti területeken 5-15 centiméter, a Börzsönyben, a Dunazug-hegyvidék magasabb részein pedig 15-25, néhol esetleg 30 centiméter friss hóréteg is kialakulhat.

A hőmérséklet az ország északi felén többnyire fagypont körül ingadozik, emiatt a csapadék halmazállapota és így a felhalmozódó hó mennyisége bizonytalan.

A Délkelet-Alföldön csütörtök reggel, délelőtt egy-egy viharos széllökésre is számítani kell.

forrás: index.hu

AktuálistélNógrád megyehavazáskamionstop