2024.03.28, Csütörtök

„Az életellenes bűncselekmények helyszíni szemléinek tapasztalatai” címmel rendeztek szakmai konferenciát.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság 12. alkalommal rendezte meg „Életellenes bűncselekmények helyszíni szemléinek tapasztalatai" elnevezésű szakmai konferenciáját.

A Salgó Hotelben 2017. november 9-én megtartott rendezvényt dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg, egyben köszöntötte a megjelenteket.

A konferencia témájával kapcsolatosan elmondta, hogy erre a szakmai szegmensre folyamatosan készülni kell, mely kihívásokat tartogat és az ilyen megbeszélések szolgálnak arra, hogy a tapasztalatok átadásával a szakmabeliek bővítsék ismereteiket.

A konferencián dr. Szokolai Zoltán r. alezredes az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Bűnügyi Osztály vezetője, dr. Angyal Miklós rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, egyetemi docens, továbbá az ország több megyei rendőr-főkapitányságának bűnügyi technikai osztályvezetői tartottak előadást. A szakemberek az elmúlt években az illetékességi területükön elkövetett emberölés és más kiemelt súlyú bűncselekmények helyszíni szemléjéről, ezek tapasztalatairól számoltak be.

Az értekezleten a megye hat kapitányságának vezetői, a főkapitányság bűnügyi igazgatóságának állománya, a bűnügyi osztályvezetők, továbbá a kapitányságok életvédelmi vonalvezetői és bűnügyi állományának tagjai vettek részt. 

A konferencia zárásaként dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes gratulált a szervezőknek a konferencia több éves múltjához és sikeres lebonyolításához.

AktuálisSalgótarjánNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Felderítő OsztályaÉletvédelmi konferenciaÉletellenes bűncselekmények helyszíni szemléinek tapasztalatai