2024.03.29, Péntek

Sikeres volt a salgótarjáni állásbörze

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2017.10.11. 12:02

15 munkáltató 170 üres álláshelyét hozta el az érdeklődők számára, fizikai és szellemi munkára egyaránt, több mint 30 munkakörben.

Hirdetés

2017. szeptember 26. napon a Salgótarjáni Járási Hivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Foglalkoztatási Osztálya – hosszú évek kihagyása után - állásbörzét rendezett, mely a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében került megszervezésre. A résztvevők, illetve álláskeresők nagy része még nem vett részt ilyen rendezvényen, nem ismerhette annak előnyeit.

A rendező Hivatal – figyelve a kényelmesebb és gördülékenyebb bonyolításra – célirányosan szervezte a behívásokat és az időpont ütemezéseket, így pl. külön csoportokat képeztek a 16-25 év közötti fiatalok időpontra hívása is. Kecskés János az osztály vezetőjének megnyitója után kisebb-nagyobb csoportokban érkeztek a látogatók.

A börzén több mint 320 fő jelent meg, ebből majdnem 240 fő volt a 25 éven aluli. Voltak olyanok is, akik a baráti körből értesültek a rendezvényről, vagy kísérőként érkeztek, és kihasználták a lehetőséget a tájékozódásra.

A megjelent munkáltatók tájékoztatták az érdeklődőket, több mint 80 fővel folytattak le felvételt megelőző tárgyalásokat.

 

A börzén az érdeklődők informálódhattak a közel jövőben indítani tervezett képzésekről is, melyre a helyszínen leadhatták a jelentkezésüket. A rendezők felvilágosítást adtak a vállalkozóvá válás tudnivalóiról, a lakhatási, „közfoglalkoztatásból a versenyszférába” támogatásokról is.  

A rendezvényen szórólapok is segítették az informálódást, valamint színesítette egy olyan szervezet jelenléte is, mely közvetlenül nem állást hirdetett, hanem a napenergia hasznosításával kapcsolatban adott tájékoztatást. Ennek keretében bemutatta a napelemek elterjedését, és a várható növekedés fokát. Ezzel felcsillantotta annak lehetőségét, hogy akik villanyszerelő, vagy lakatos szakmával rendelkeznek, kisebb átképzéssel a napelem szerelését is elsajátíthatják.

Összességében elmondható, hogy sikeres és színvonalas rendezvényen vehettek részt az érdeklődők.   

AktuálisSalgótarjánállásbörzeNógrád Megyei Kormányhivatal