2024.03.29, Péntek

Ismét a legjobbak között a salgótarjáni Bolyai gimi

3100.hu

2017.10.15. 18:59

Megjelent a HVG aktuális középiskolai rangsora, amelybe egyedüli nógrádi intézményként idén is bekerült a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium. A salgótarjáni iskola a 74. helyet érdemelte ki, ami két helyezéssel jobb, mint a tavalyi.

Hirdetés

 

Az első helyen idén is a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium áll, a második helyre az Eötvös József Gimnázium, a harmadikra pedig az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium került. A vidéki intézmények közül idén is a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium jutott a legmagasabbra, a rangsor 9. helyére. 

A készítők a rangsor összeállításakor többek között olyan szempontokat igyekeztek figyelembe venni, amelyek az iskolák többségére alkalmazhatóak, azonos elven kialakíthatóak és jellemzőek. Ilyen volt többek között a 10. évfolyamosok kötelező és egységes, 2016-os országos kompetenciamérésének eredménye, az érettségik és a felvételik eredményei.

 

A Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium a HVG mind az öt eddigi lajstromában a TOP 100 hazai középiskola között szerepelt. A mostani eredmény mellett az iskola 87. (vidéki 52.), 57. (4. legjobb két tannyelvű), 71. (vidéki 30.) és 76. (vidéki 44.) pozíciókat harcolt ki a korábbi években. A módszertan évről-évre változik, de csak kis mértékben. - írta meg a 3100.hu.

 

Szabóné Básti Csilla a 100,4 Rádió 1 kérdésére megfogalmazta: nagy öröm a tanári kar számára, hogy a tavalyi évhez képest sikerült két helyezést javítaniuk és az is, hogy egyedüli nógrádiként kerültek be a legjobb százba. A Bolyai szerinte a nagyszámú és kimagasló eredményű nyelvi érettségik és a szintén kimagaslóan jó felvételi eredmények miatt van stabilan a legjobb száz középiskola között az országban. Kiemelte: a salgótarjáni gimnázium legnagyobb erénye, hogy tanulóik nagy arányban kerülnek be a felsőoktatásba. A Bolyai János Gimnázium csak a nyelvi érettségit vizsgálva az országos 25. helyen végzett.

forrás: 3100.hu

AktuálisSalgótarjáni Bolyai János GimnáziumHVG aktuális középiskolai rangsor