2024.06.19, Szerda

Holman Magdolna az Állami Számvevőszék új főtitkára

mti

2017.10.22. 08:29

Holman Magdolna 2003-tól dolgozik az ÁSZ-nél, 1963-ban született Balassagyarmaton, 1985-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán. 

Holman Magdolnát nevezte ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) új főtitkárának október 20-tól Domokos László elnök, az eddigi főtitkár, Elek János nyugdíjba vonult.

    
Holman Magdolna okleveles közgazda, aki 1994-ben okleveles könyvvizsgáló, 2002-ben pedig jogi szakokleveles közgazdász végzettséget szerzett. 
Holman Magdolna kiemelkedő szakmai tapasztalattal rendelkezik a központi költségvetést, az európai uniós források felhasználását és az állami vagyongazdálkodást érintő ellenőrzési területeken. Nevéhez köthető az "ellenőrzők ellenőrzése" program kidolgozása, amelynek keretében az ÁSZ olyan intézményeket vesz górcső alá, amelyek maguk is végeznek ellenőrzési, felügyeleti tevékenységet.
Az "ellenőrzők ellenőrzése" keretében Holman Magdolna az elmúlt években számos, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, a Magyar Államkincstárnál és a Magyar Nemzeti Banknál elvégzett számvevőszéki ellenőrzés végrehajtását irányította. 

Holman Magdolna a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesülete Államháztartás Ellenőrző szakosztályának vezetője és szüneteltető jogállású tagja a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának. 

A szakember 2011-ben megkapta a Gajzágó Salamon díjat, 2012-ben pedig Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét.

AktuálisBalassagyarmatÁllami SzámvevőszékHolman Magdolna