2024.04.16, Kedd

Így készült a szarvasbőgős Kéktúra-videó

index.hu

2017.09.24. 08:36

A második évad első forgatását Nógrád településen kezdődik, innen szalad neki ugyanis a Kéktúra útvonala a Börzsönynek.

Hirdetés

A Börzsöny az egyik legszebb magyarországi hegység. Ősszel csakúgy zeng a szarvasbőgéstől. Egyértelmű volt, hogy a szeptemberi első forgatás helyszínének a Börzsönyt választják, hiszen szarvasbőgésben máskor nem lett volna részük. Ha már szarvasbőgés, akkor adta magát a téma: hogy viszonyulnak a vadászok a túrázókhoz, és viszont.

A nógrádi várnál összeakad a forgatócsoport a Nógrádi Tüzérek hagyományőrző egyesület jó kedélyű tagjaival, akik fülsiketítő és látványos kezdést biztosítottak a videónak.

Innen egy merész kaptatással felhatoltak egészen a 938 méter magas Csóványosig, ahol elkapták életük legszínesebb naplementéjét. Első napi szállásuk a Nagy-Hideg-hegyi turistaház, ami hangulatában és elhelyezkedésében is az egyik legjobb magyar menedékház. A szomorúan rövid, 40 kilométeres szakaszt a Szarvasbőgés-expressz miatt három napra osztották, hogy legyen idő mindent jól felvenni.

A bőgésekre a második napon került sor, innen pedig a harmadik nap a Hegyes-tető (majdnem) körpanorámája, és az ország legjobb napozóhelyének kikiáltott Remete-barlang volt már csak hátra.

Az útvonal:  A hivatalos szakasz számozáshoz képest visszafelé megyünk a Kéktúrán, a 27. számú zempléni túraszakasztól az 1. számú, Kőszegi-hegység csúcsán végződő szakaszig. Kelet felől nyugatra haladva. Az első évad első része a Hollóháza - Bányi-nyereg közötti (zempléni) szakaszról szólt, a tizedik pedig a Cserhátról. A 2. évad nyitó részének helyszíne a Börzsöny volt.

 

A video itt tekinthető meg: Ahol szarvasokra lőnek, ott mi is szarvasok vagyunk

Forrás: index.hu

 

AktuálisBörzsönyOrszágos KéktúraNógrád község