2024.03.28, Csütörtök

Elindult az újraminősítésre a Palóc Mentőcsoport

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.09.22. 15:23

A mentőcsoport 2012 őszén teljesítette első ízben a nemzeti minősítő gyakorlatot, a Nemzeti Minősítési Rendszer alapkövetelményei alapján azonban öt évente teljes körűen meg kell ismételni a minősítést.

Hirdetés

A Nógrád megyében működő civil és társadalmi szervezetekből megalakult, megyei rendeltetésű Palóc Mentőcsoport a Heves megyei Mátra Mentőcsoporttal közösen szeptember 22-23-án vesz részt a nemzeti újraminősítő gyakorlaton Heves megyében, Verpeléten.

A kétnapos, komplex gyakorlat során a mentőcsoportok minősítést tanúsító szakemberek előtt közösen hajtják végre az újraminősítés megszerzéséhez szükséges feladatokat Verpelét településen, a volt honvédségi laktanya, valamint a horgásztó és a Tarna part területén. A mentőcsoportok a műszaki mentés mellett légi felderítési, keresőkutyás, búvár és árvízvédelmi gyakorlatok során bizonyítják képességeiket az elkövetkező harminchat órában.

A Palóc Mentőcsoport a Salgótarjánban kijelölt gyülekezési helyről szeptember 22-én reggel fél nyolckor indult el, őket Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte, majd sok sikert, eredményes feladatvégrehajtást kívánt a minősítő gyakorlathoz.

AktuálisPalóc MentőcsoportNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság