2024.06.14, Péntek

A Hateg Country Dinosaurs UNESCO Globális Geopark (Románia) kabalája, Andi Andezit példáját érdemes követni, augusztus végéig még van idő összefutni vele a Miocén Parkban, vagy esetleg az augusztusban minden hétvégén népszerű tematikus túrán.

Andi Andezit 70 millió évvel ezelőtt született. Nem csoda, hogy kicsit elunta magát otthon, ezért felkerekedett egy nyári felfedező túrára. Első útja a Novohrad-Nógrád Geoparkba vezetett, ezen belül pedig az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területre, hogy megismerje a világhírű ősmaradványokat. Ifjú tudósként a geológiai tanösvény túrán minden iránt érdeklődött.

Rögtön jó apropónak ígérkezik a héten várható program: zenés műsorral búcsúztatják a nyarat az Ipolytarnóci Ősmaradványok diák túravezetői 2017. augusztus 23-án. A túravezetők, akikkel a nyár folyamán a geológiai tanösvény túrákon találkozhattak a vendégek, most egy másik oldalukról mutatkoznak be, ugyanis a műsorban népszerű zeneszámok és irodalmi alkotások lesznek hallhatóak. A műsor megtekintése ingyenes.

 

Túrák indulása a csak szakvezetéssel látogatható geológiai ösvényen: márciustól májusig, illetve szeptember-október hónapokban keddtől vasárnapig és ünnepnapokon, 9.30–15.30 óra között, minden óra harminc perckor, nyáron 4 fő fölött 16.30 órás rendkívüli túraindítással.

AktuálisIpolytarnócIpolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi TerületeAndezit AndiMiocén park