2022.11.29, Kedd

Példakép tábor Nógrádszakál-Ráróspusztán

mti

2017.07.01. 14:30

Jövőre tíz százalékkal, 3,1 milliárd forintra emelkedik a tehetséggondozásra fordítható támogatások összege. Novák Katalin is részt vett pénteken Nógrádszakál-Ráróspusztán ez évben ötödször megrendezett Példakép táborban.

Hirdetés

 

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára jelezte: az a tehetségprogramok célja, hogy a család szociális helyzetétől függetlenül adjanak lehetőséget a tehetség kibontakoztatására. A tehetségprogramoknak van több olyan alprogramjuk, amelyek kifejezetten a hátrányos helyzetűeket szólítják meg. Az Arany János-program például évente háromezer gyereknek ad támogatást. A Nemzeti Tehetség Programon belül működő roma szakkollégiumi hálózat a felsőoktatásban tanulókat segíti, jelenleg háromszáz hallgató kap támogatást.

Novák Katalin kiemelte a Snétberger Ferenc gitárművész, zeneszerző által működtetett tehetségprogramot, amely elsősorban romákat támogat, nagyon színvonalas zenei képzést nyújtva a résztvevőknek. A fiatalok emellett nyelveket tanulnak, és menedzselési ismereteket is szerezhetnek. 


Az államtitkár a napokban beindított Erzsébet táborokról elmondta: ötszáz településen ezerháromszáz napközis tábort szerveztek 55 ezer gyereknek a hátrányos helyzetű régiókban. A résztvevőknek napi száz forintot kell fizetniük, ezért nyolcórás felügyelet mellett napi négyszeri étkezést is adnak nekik.

Varga Krisztina, a Példakép tábor vezetője elmondta, hogy az idén is a Hanns Seidel Alapítvány támogatásával megrendezett ráróspusztai táborban 85 hátrányos helyzetű gyermek vesz részt, valamennyien a környező településekről. A tábor szombati zárónapján minden résztvevő iskolatáskát és tanszercsomagot kap majd, hogy ezzel is megkönnyítsék családjuknak a tanévkezdést. 

AktuálisPéldakép táborNógrádszakál-Ráróspuszta