2024.04.19, Péntek

Mesés várjátékra várják a gyerekeket szombaton Hollókőn

mti

2017.07.12. 11:44

A világörökségi település várában középkori hangulatot teremtenek, de a vitézi próba és az ostromjáték mellett még a sárkánnyal meg kell küzdeniük a vitézeknek.

Hirdetés

 

Minden évben egy napon mesebeli figurák kelnek életre, így a gyerekek találkozhatnak az öreg királlyal, a meseszép királylánnyal és a hatalmas, tűzokádó sárkánnyal is - mondta Kelecsényi Péter, a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.


A Nógrád megyei világörökségi faluban minden gyerek vitézzé vagy hercegkisasszonnyá változik, amint átlépi a vár kapuját és különleges próbákon bizonyíthatja bátorságát, ügyességét, furfangos észjárását.
Szombaton igazi lovagok tanítják a fegyverforgatás fortélyait és a harci eszközök használatát a vár falai között, így minden résztvevő megtanulja, hogyan védje a meg a várat egy ostromtól, bekapcsolódhatnak a viadalokba, különböző harci eszközökkel vehetik be a középkori falakat.
A várjáték keretein belül lehetőség nyílik a mesés kincsek megkeresésére is.

A 14 év alatti, jelmezbe öltözött hercegnők, királylányok, várkisasszonyok, hercegek, királyfiak és vitézek ingyenesen vehetnek részt a programokon, a kézműves foglalkozásokon és a várlakomán.

AktuálisHollókőMesés Várjátékok