2024.04.23, Kedd

Elkezdődtek a salgótarjáni útfelújítások

salgotarjan.hu

2017.07.26. 14:03

A felújítás ütemezett, az első fázisban a belváros utcái újulnak meg augusztus 20-ig, a második fázisban a külső városrészek útjai kerülnek sorra november 15-ig.

Hirdetés

Megérkezett az útfejújításokhoz szükséges 1,5 milliárd forint rendkívüli fejlesztési támogatás az önkormányzathoz, így a város útjain jelentős renoválási munkálatok kezdődhetnek meg.

A Pécskő utcában már zajlik a munka, a tervek szerint itt a Rákóczi út és Meredek út közötti szakaszon a hagyományos módszerrel, míg a Meredek út és a Hargita krt. közötti szakaszon egy modernebb technológiával (Bitunova) történik majd a felújítás. Szintén augusztus 20-ig befejeződnek a munkálatok a Kissomlyó úton, a Berzsenyi Dániel úton, a Meredek út Pécskő és Damjanich út közötti szakaszán, a Szerpentin úton, a Szerpentin utat a Rákóczi utat összekötő szakaszon, a Meredek út tűzoltóság előtti részén és a Faiskola úton.

A tervek szerint november 15-ig újul meg a Medves krt. (az iskolától a norvég-típusú házak előtti részen át az Ybl Miklós útig), a Móricz Zsigmond út, a Losonci út (a Gizella útig), a Rózsa utca, a Kercseg út (egészen a garázsbejárókig), a Somogyi Bacsó út, a Medves körúti parkoló (Medves krt. 86. és Beszterce tér 2. között), a Gyermekkert utca, a Fáy András krt. felső része (“kis körút”),
a Budapesti úti Mol-benzinkút mögötti része (Keszi útig), a Gorkij krt. autóbusz-közlekedést biztosító szakasza, a Déryné út, a Perczel Mór utca, a Radnóti út, az Újaknai út, a Fáy András krt. 68. és 80. számú épületek közötti szakasza, a Medves krt. 41. és a Teraszos út közötti járdaszakasz, a Bátki Művelődési Ház melletti lépcső, a Táncsics út 35. számú ingatlanig, a Damjanich úti járda a 68. házszámtól a Meredek útig, az Erdőalja köz, az Erdész út és a hozzá tartozó járdaszakasza, a Berkenye köz járdaszakasza, a Mezei út Karancs út és Domb út közötti szakasza, a Domb út 14-18. előtti része, a Kővirág út 2. sz. ingatlan mellett és a Mandula út.

 

Jelentős útfelújítás van tervben a Karancs, a Bányász és az Aknász úton is. Itt már megtörtént a munkaterület átadása, a munkák idén megkezdődnek és 2018-ban fejeződnek be. 2018-ban tud kezdődni a Liget út, az Óvoda tér, a Jónásch krt. és a Kölcsey út felújítása.

A Csokonai, a Petőfi és a Sugár út felújításához szükséges hatósági és minisztériumi engedélyek egyelőre nem érkeztek meg az önkormányzathoz, így ezek felújítására is várhatóan 2018-ban kerül sor.

A felújításokkal járó korlátozások, parkolási nehézségek, zaj és más kellemetlenségek miatt a lakók és gépjármű tulajdonosok türelmét és megértését kéri az önkormányzat.

AktuálisSalgótarjánútfelújítás