2024.03.28, Csütörtök

A kormány pályázattal segíti az áprilisi mátrai hó utáni erdőtelepítést

mti

2017.06.17. 17:35

A hatalmas pusztítást okozó áprilisi hó a vegetációs időszakban érte a mátrai területeket, a károk elhárítása, majd a felújítás a tönkrement erdőterületeken fontos feladat, a kormány megfelelő pályázatokkal segíti az erdőtelepítést.

Hirdetés

 

Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter egy erdészeti bemutatón vett rész Gyöngyössolymoson, majd a kárt szenvedett erdőterületeket járta be, illetve megismerkedett az Egererdő Zrt. kármentő munkájával.

A miniszter kijelentette: rendkívüli pusztítás történt, ami több évi munkát ad az erdészet dolgozóinak és a vállalkozóinak, mert nagyon-nagy területen ment tönkre az erdő. Meg kell tisztítani a területet, le kell termelni a famennyiséget, majd újra kell telepíteni az erdőt. 

A miniszter arról is beszélt, hogy Magyarországon 22 erdőgazdaság kezel mintegy egymillió hektár erdőterületet, az országos erdőállomány felét. "Az erdészetek példaszerűen gazdálkodnak ezekkel a rájuk bízott javakkal".


Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója elmondta: a cég három megye - Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén - területén gazdálkodik, csaknem 75 ezer hektáron.

AktuálisNógrád megyeEgererdő Zrtáprilisi hóesés