2024.07.20, Szombat
Első Ifjúsági Polgárőr Nap Nógrádban

Első Ifjúsági Polgárőr Nap Nógrádban

police.hu

2017.05.31. 07:57

A nagyszabású rendezvényen 35 ifjú polgárőr tette le az esküt.

Nógrádmegyerben, a Római Katolikus Plébánia udvarán 2017. május 27-én tartotta Első Ifjú Megyei Polgárőr Napját a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség. A rendezvényen részt vett dr. Nagy László rendőr dandártábornok, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Budai István büntetés-végrehajtási dandártábornok, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka, Ponyi Béla rendőr ezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője, dr. Ludvai Dezső rendőr alezredes. a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője, valamint Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Verbói Gábor Nógrádmegyer polgármestere és a környező települések polgármesterei.

 

Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke és Miklós Zalán atya köszöntötte a résztvevőket, ismertették a programokat. Verbói Gábor polgármester megnyitóját követően az ifjúság részt vehetett a nap színes programjaiban, így próbára tehették tudásukat légpuskalövészetben, kispályás fociban és pingpongban.

Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagy és Sulyok Gábor rendőr főtörzszászlós a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottság munkatársai felhívták a középiskolások figyelmét a közlekedési szabályok betartására, a vakáció közeledtével a nyaralás veszélyeire, majd KRESZ tesztlapokat töltöttek ki és kipróbálhatták a kerékpáros ügyességi pályát is.

Az ez évi rendezvényen elindított foci vándorkupát a héhalmi ifjú polgárőrök nyerték el, míg második helyezést Nógrádmegyer csapata, harmadik helyezést a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola csapata nyerte el. Légpuska lövészetben a nagylóci Gazsi Adrián, ifjú polgárőr ért el első helyezést.

A Cserhát Mentőkutyás Egyesület kutyás, míg a Balassagyarmati Fegyház és Börtön járműbemutatóval színesítette a rendezvényt.

A polgárőr napon 35 ifjú tett esküt. Az ünnepélyes fogadalomtétel alkalmával a fiatalok kinyilvánították, hogy ők is csatlakozni kívánnak a polgárőrség táborához. A megyei ifjú polgárőrök száma jelenlétükkel meghaladja a száz főt.

AktuálisNógrád megyeNógrádmegyerIfjúsági Polgárőr NapNógrád Megyei Polgárőr Szövetség