2024.04.23, Kedd

Egy salgótarjáni lakóközösség színesítheti lépcsőházát - szavazatokkal segíthetjük Őket

One On One Kommunikáció, Let's Colour

2017.05.05. 11:38

Tizennégy megyéből összesen harmincegy közösség jelentkezett a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A szavazás elindult, a következő körbe a kategóriánként három legtöbb szavazatot kapott projekt jut majd be.

Hirdetés

A Kistarján út 4. számú panelház Salgótarján legszebb részén, a belváros legmagasabb pontján található. A lakóház gyönyörű panorámával rendelkezik, nyugati fekvésű lakásaiból a tejes völgyvárost belátni, keleti fekvésű ingatlanaiból pedig az erdős táj és annak lakói csodálhatóak. Összesen 80 család él itt, mint egy kisebb faluban. Az itt élő emberek nagyon családias közeget hoztak létre, egymást szerető és tisztelő emberek, akiknek nagyon fontos környezetük rendben tartása. Közösen takarítunk, festünk, rendezzük a ház körüli zöld tereket, növényeket.

Összefogással idősek napját, szeretet ünnepét és Mikulást is szerveztünk a házban élő embereknek. Minden munkát közösen, a ház lakóival végzünk környezetünk szebbé tétele érdekében és ez alól senki nem vonja ki magát. A házunk 1975-ben épült és már eléggé elhasználódott, ezért szeretnénk komfortosabbá, szebbé varázsolni. Nagyon fontos számunkra, hogy milyen környezetben élünk, sajnos a lehetőségeink szűkek, ezért nem mindig jut forrás azokra a dolgokra, amiket szeretnénk megvalósítani. Nagyon örülnénk egy színesebb, vidámabb, családiasabb lépcsőháznak/folyosóknak, hogy szebbé tegye mindennapjainkat ebben a rohanó és szürke világban. - írák magukról a lakók pályázatukban.

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékeny részt szeretnének vállalni környezetük megszépítésében. A részvétel során az egyetlen kritérium az volt, hogy a kifestendő beltéri falfelületet - mely az adott közösség életében központi szerepet tölt be - a pályázó biztosítsa. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, a festést pedig a közösségek önkéntesen, együtt valósítják meg.

 

Összefogás a színes közösségi terekért

„Örömmel tapasztaltuk hogy ilyen sokan összefognak egy jó cél, például egy közösségi ház, vagy egy szürke ebédlő újrafestésének érdekében.”- mondta Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője.

 

A nevezett települések: Kunfehértó, Fülöpjakab, Tázlár (Bács-Kiskun), Záhony, Szamoskér (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Dombegyház (Békés), Gyöngyöstarján (Heves), Kaposvár, Siófok (Somogy), Tiszafüred (Jász-Nagykun-Szolnok), Miskolc (2 pályázat, Borsod-Abaúj Zemplén), Székesfehérvár (Fejér), Taksony, Nyáregyháza, Nagymaros, Ipolytölgyes, Dabas (Pest), Salgótarján (Nógrád), Sándorfalva (Csongrád), Pécs (Baranya), Szárliget (Komárom-Esztergom), Kapuvár (Győr-Moson-Sopron), illetve Budapest (II., VII., VIII., IX., XIV., XVI., XX. kerülete)

 

Az elmúlt években a szervezet több mint 22 ezer négyzetméternyi szürke falfelültet tett színessé közel 2000 önkéntes segítségével.

 

Május 21-ig lehet szavazni

A jelentkezéseket idén is két kategóriába sorolták, a 10 ezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek. Szavazni 2017. május 1—től egészen május 21-ig lehet a projekt weboldalán a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetésre pedig május 22-én kerül sor. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata kerül a döntőbe. A döntőbe jutott pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50-50 liter Dulux színes beltéri falfestékkel „vigasztalódhatnak”. A festéseket legkésőbb 2017. augusztus 15-ig kell megvalósítani.

AktuálisSalgótarjánLet’s Colour Településszépítő EgyesületSalgótarján, Kistarján út 4.