2024.04.24, Szerda

Elismeréseket adtak át a Tűzoltónap alkalmából

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.04.25. 08:11

Koszorúzással egybekötött ünnepi állománygyűlés zajlott április 21-én Tűzoltónap alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is többen vehettek át elismerést kiváló munkájukért, közülük hárman Nógrád megyéből.

Hirdetés

Az állománygyűlésen az ünnepi beszédet a Himnusz hangjai után dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes, a tűzvédelmi és a kéményseprőipari-szabályozási főosztály vezetője mondta. „Ahol a fájdalom, ott a segítés” – a tűzoltóknak ezzel az ősi jelmondatával kezdte beszédét, hozzátéve: ez a hozzáállás jellemezte Szent Flóriánt, ezért választották őt védőszentjüknek a tűz ellen küzdők, és más „tüzes” mesterségek képviselői. Szent Flórián eszményének mai követőit, a mai tűzoltókat pedig arról lehet felismerni, hogy a polgárokért élnek és dolgoznak, a többi embert szolgálják szolgálati idejükben és ha kell, azon kívül is, kivívva ezzel a társadalom bizalmát. A felgyorsult világ jelentette új kihívásokról, a még hatékonyabb munkavégzést segítő beszerzésekről és újításokról is szólt a főosztályvezető: a magyar gyártású gépjárműfecskendőkről, a katasztrófavédelmi őrsprogram folytatásáról, valamint a tűzoltólaktanyák felújításának és modernizálásának tovább folytatódó programjáról, de az önkéntes tűzoltók szerepvállalásáról is megemlékezett beszédében. 
 
A beszédet követően a Katasztrófavédelem Központi Zenekara kvintettjének előadását hallgatták meg az ünnepség résztvevői, majd dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a katasztrófavédelem főigazgatója átadta a Tűzoltónap alkalmából megítélt elismeréseket. Hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere Szent Flórián Érdemjelet adományozott Mohács Gábor tűzoltó őrnagynak, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokának. Téglás Krisztina tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese ötvenedik születésnapja alkalmából vehetett át ajándéktárgyat, Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere részére pedig a katasztrófavédelem területén önkéntesen végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott a belügyminiszter.

Az ünnepi állománygyűlés programja a koszorúzással folytatódott – a résztvevők a főigazgatóság épületének aulájában helyezték el a kegyelet koszorúit a tűzoltóság hősi halottainak emlékhelyénél. 

Galéria

AktuálisNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtűzoltónap