2024.04.20, Szombat

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült Dr. Simonyi Sándor

kormany.hu

2017.03.16. 13:28

A salgótarjáni Dr. SIMONYI SÁNDOR, a TRIGON Electronica Fejlesztő és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, a Miskolci Egyetem Gép- és Terméktervezési Intézetének címzetes docense A műszaki kutatás-fejlesztés és megvalósítás területén, elsősorban a járműautomatikai rendszerek fejlesztésében és gyártásában kiemelkedő, ugyanakkor a vállalati és egyetemi tudás ipari hasznosítására is nagy hangsúlyt fektető, magas színvonalú munkájáért.

Hirdetés

Az 1848-as forradalom és szabadságharc egész története azt mutatja, hogy mindenkinek a maga hitével, tudásával és lelkesedésével kell hozzájárulnia a nemzet felemelkedéséhez és a szabadság kiteljesedéséhez – jelentette ki Varga Mihály a Nemzetgazdasági Minisztérium március 15-e alkalmából rendezett ünnepségén. A tárcavezető hangsúlyozta: az 1848-as forradalom nemcsak újkori történelmünk fontos eseménye, hanem egyben nemzeti önazonosságunk alapja is.

Varga Mihály rámutatott: a forradalom a reformkor egészét koronázta meg. Hozzátette: 1848. március 15-ét a tudatos cselekvések évtizedei előzték meg, amelyek során új értéket nyert a magyar nyelv, megerősödött a magyar kultúra, az önálló politikai gondolkodás és erőre kapott a magyar gazdaság is.

 

Az ünnepségen a tárcavezető az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek és a gazdasági élet kiválóságainak nyújtott át elismeréseket. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a kormány tervei csak a közös munka révén válhattak valósággá. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy mára elmondhassuk: Magyarország gazdasága összehasonlíthatatlanul erősebb, mint korábban volt, a magyar emberek és családok megélhetése sokkal könnyebbé vált, és a szigorú és következetes államháztartási gazdálkodás is meghozta eredményeit.

AktuálisSalgótarjánMagyar Érdemrend LovagkeresztDr. Simonyi Sándor