2024.04.25, Csütörtök

Adótorony: a közgyűlés nem hagyja, hogy tájsebet ejtsenek Salgón

salgotarjan.hu

2017.03.30. 14:03

Molnár Károly frakcióvezető előterjesztése alapján Salgótarján Megyei Jogú Város közgyűlése ma délelőtt megvitatta a Magyar Telekom Nyrt. által telepíteni kívánt távközlési adótorony ügyét és elfogadta a megépítés ellen tiltakozó előterjesztést.

Hirdetés

Az elhangzott érvelés szerint a cég a 30 méteres adótornyot Salgótarján páratlan szépségű természeti környezetének elcsúfításával, Salgó várának lábához építené.

Amellett, hogy a város környezeti szépsége közel áll a salgótarjániak szívéhez, az UNESCO is elismerte ezt a területet. A baloldali frakció álláspontja szerint nem megengedhető egy ilyen, a város környezetének látképét romboló beruházás, mert ma már léteznek olyan technológiai megoldások, amelyek egyszerre jelentenek technikai fejlődést, ugyanakkor védik a környezetet is.

Az elfogadott előterjesztés a tiltakozás mellett konkrét intézkedések megtételére is tartalmaz utasításokat, és kezdeményez szabálymódosításokat, hogy a jövőben kategorikus tiltás akadályozza az ehhez hasonló, a páratlan szépségű tájképet romboló létesítmények építését.

Molnár Károly frakcióvezető a döntést bejelentő közleményében a közösségi médiában reményét fejezte ki, hogy a Magyar Telekom még a folyamatban lévő engedélyeztetés adminisztrációs fázisában elfogadja a képviselők és a lokálpatrióták érveit, és a jelenlegi formában eláll az adótorony megépítésétől.

Az előterjesztést a testület egyhangúlag támogatta.

AktuálisSalgótarjánTávközlési adótoronySalgó vára