2024.10.24, Csütörtök

Papp Ildikó, a megye kiváló sífutója

nogradsport.wordpress.com

2017.02.27. 11:48

A síszezon végéhez közeledve két fontos erőpróba is várt a salgótarjáni Papp Ildikóra, aki előbb Galyatetőn, a sífutó országos bajnokságon szerzett aranyérmet, majd pár nappal később a finnországi Lahtiban megrendezett világbajnokságon, a klasszikus stílusú, 5 kilométeres kvalifikációs futamában a legjobb magyarként ért célba.

 

 

Galyatetőn egy 6 kilométeres klasszikus szám várt Ildikóra, ahol élete első felnőtt bajnoki címét szerezte sífutásban.

– Egészen jó pálya fogadott, és örömömre itthon versenyezhettem a bajnokságon. Jól ment a verseny, bár kissé visszafogtam magam, hiszen tudtam, hogy három nappal később a vb-n kell versenyeznem. Nagyon örültem a győzelemnek, és meglepődtem, hogy ilyen sok induló volt – nyilatkozta a fővárosi Panoráma SE színeiben versenyző sífutó.

A világbajnoki részvételről pár hónapja még azt nyilatkozta, bizonytalan, hogy friss anyukaként ki tud-e utazni Finnországba, családjának köszönhetően azonban sikerült pár napra elszakadnia kisfiától. Sorozatban negyedik világbajnokságán bizonyíthatott.

– Nagyon nehéz pálya várt, az eddigi legnehezebb, ahol versenyeztem. Az 5 kilométeres klasszikus futam nem kifejezetten a legjobb számom, az olimpiát szerencsére skatingben rendezik majd – mesélte.

Mint elmondta, nagyon összeszedettnek kellett lennie ezen a pár napon, mert nem volt sok idejük volt a pályabejárásra, és a sípróbára. Végül a 33 induló között – legjobb magyar hölgyként – a 13. helyen ért célba.

– A rajttól kezdve jó erőben éreztem magam, szerintem maximálisan azt hoztam ki a versenyből, amit tudtam, amire erre a szűk egy évben lehetőségem volt. Elégedett vagyok mind a helyezéssel – bár titkon a legjobb tízbe szerettem volna kerülni, amivel kivívhattam volna az egyéni számokban az indulás jogát –, mind a szerzett pontokkal, ami már beszámít az olimpiai kvalifikációba is. Biztató volt a formám, és örülök, hogy így zárhattam le az idei szezont – zárta élménybeszámolóját Ildikó, akinek felkészülését édesapja, Papp Zoltán és Csúr Attila segítette.

AktuálisSalgótarjánPapp Ildikósífutás