2024.04.22, Hétfő

Milliókat kapnak az önkormányzatok közétkeztetésre

nograd.hu

2017.02.22. 09:10

Egy újabb vidékfejlesztési pályázat jelent meg közel 13 milliárd forintos keretösszeggel, mely a helyi piacok infrastrukturális fejlesztésére és a közétkeztetés javítására fókuszál.

Hirdetés

A kiírásra önkormányzatok, non-profit szervezetek és egyházi jogi személyek nyújthatják be kérelmüket. A pályázók maximum 50 millió forintot nyerhetnek fedett és fedetlen elárusítóhelyek, üzlethelyiségek felújítására, kialakítására. A pályázat lehetőséget biztosít még étkeztetéshez szükséges tálaló-, melegítő-, főzőkonyha, raktár, hűtőkamra fejlesztésére, kialakítására is maximum 20 millió forintig.

 

A pályázat fontosabb információi

A rendelkezésre álló keretösszeg 12,6 milliárd forint.

- A pályázók maximum 50 millió forint támogatást nyerhetnek fedett és fedetlen elárusítóhelyek, üzlethelyiségek, valamint piaci szolgáltatásokhoz szükséges helyiségek felújítására, kialakítására.

- A pályázat lehetőséget biztosít maximum 20 millió forint összértékig étkeztetéshez szükséges tálaló-, melegítő-, főzőkonyha, raktár, hűtőkamra fejlesztésére, kialakítására, illetve étkező helyiség férőhelyének bővítésére, konyhai gépek, berendezések és eszközök beszerzése.

- A vidéki térségekben található településéken megvalósuló projektek támogathatóak.

- A kiírásra önkormányzatok, non-profit szervezetek és egyházi jogi személyek nyújthatják be támogatási kérelmüket 2017. április 28-tól ügyfélkapun keresztül.

- Az igénybe vehető maximális előleg mértéke a megítélt támogatás 50 %-a.

- A támogatás intenzitása 75 és 95 százalék között változhat.

- Fenntartási időszak 5 évig tart.

Az alábbi két célterületen megvalósuló fejlesztések támogathatóak: 

1. célterület: helyi termékértékesítést szolgáló piacok, vásárterek infrastrukturális fejlesztése (3,54 milliárd)

2. célterület: közétkeztetés fejlesztése (9,1 milliárd)

 

 

AktuálisNógrád megyeönkormányzatközétkeztetés