2024.04.26, Péntek
Salgótarjánért Emlékéremben részesült Berecz György tűzoltó ezredes
Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Salgótarjánért Emlékéremben részesült Berecz György tűzoltó ezredes

nograd.katasztrofavedelem.hu

2017.01.31. 09:34

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése döntött arról, hogy ezúttal Berecz György a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábbi vezetője kapja meg a „Salgótarjánért Emlékérem” elnevezésű kitüntetést.

Hirdetés

A közgyűlésen megjelenteket Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte január 26-án, majd a városvezetés nevében gratulációját fejezte ki az eseményre meghívott Berecz György tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának igazgatója részére, aki 2011. június 1-től 2016. december 31-ig állt a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén.

A polgármester kifejtette, Nógrád megye eddigi katasztrófavédelmi igazgatója a katasztrófavédelem területén mindvégig magas színvonalú szervezőkészségéről, a feladatok egységes rendszerben történő kezeléséről, az igazgatóság állományának minden tagjára kiterjedő figyelméről tett tanúbizonyságot.

Példaértékűnek nevezte mindazt a munkát, amit az ezredes végrehajtott a katasztrófavédelem és a tűzoltóság diszlokációjának megyei vonatkozásában. Hozzátette, fáradhatatlan munkabírásáról tett tanúbizonyságot, amikor az őrsprogramok keretében Rétságon, Bercelen, Szécsényben, végül Bátonyterenyén is katasztrófavédelmi őrs átadása és működtetése valósult meg. Berecz György mind az igazgatóság, mind az őrsök vonatkozásában a műszaki-technikai eszközpark bővítése, az igazgatóság épületének felújítása, a tűzoltók baglyasaljai pihenőhelyének korszerűsítése terén elévülhetetlen érdemeket szerzett, de nevéhez köthető a tűzoltósport megyei szintű fellendítése is.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése Salgótarján és a környező települések lakosságának védelme érdekében hosszú időn át végzett, kiváló munkájáért Salgótarján Emlékérem elismerésben részesítette Berecz György tűzoltó ezredest. Az ezredes köszönetében úgy fogalmazott: megtiszteltetés volt Nógrád megyében szolgálni.

AktuáliskitüntetésNógrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságBerecz György tűzoltó ezredesSalgótarjánért Emlékérem