2024.03.29, Péntek
Ötvennégy család kapott otthont idén a salgótarjáni Menedékben
Menedék Alapítvány facebook

Ötvennégy család kapott otthont idén a salgótarjáni Menedékben

mti

2016.12.15. 11:09

A Menedék Családok Átmeneti Otthona szakmai munkáját ebben az évben is a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal krízisellátás pályázata és a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete támogatta, Salgótarján önkormányzata közel 3 millió forintos szolgáltatási díjjal járult hozzá a költségekhez.

Hirdetés

Ötvennégy felnőtt és százhat gyerek kapott otthont a salgótarjáni Menedék Családok Átmeneti Otthonában idén.

Szilágyi Leonóra, a Vöröskereszt Nógrád megyei igazgatója elmondta, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete által fenntartott intézmény olyan halmozottan hátrányos helyzetű családoknak nyújt elhelyezést, akik bántalmazással összefüggő, szociális, vagy pszichés okokból kerültek krízishelyzetbe.


Az 1992 óta működő, 40 férőhelyes otthonban megnyitása óta 703 szülő és 1674 gyerek kapott átmeneti ellátást.
A Menedékben krízisellátást is kapnak a bántalmazott anyák és gyermekeik, és arra is lehetőséget biztosítanak, hogy az egy év letelte után két család önállóan, de szoros kapcsolattartással megkezdje életét Salgótarjánban.

Az átmeneti otthonba költöző szülők jellemzője, hogy nincs segítő családi hátterük, aluliskolázottak, gyakran éheztek vagy adósságot halmoztak fel, életvezetési problémákkal küzdenek és személyiségük labilis. A gyerekeknél megfigyelhetőek a neurotikus tünetek, az agresszió, a vandalizmus, a gyakori betegségek és a szenvedélybetegségek.

AktuálisSalgótarjánMenedék Családok Átmeneti OtthonaVöröskereszt