2024.05.08, Szerda

Salgótarjáni MOB főtitkár

nogradsport.wordpress.com

2016.11.23. 14:09

Dr. Bartha Csabát nevezték ki főtitkárrá.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége kedd délelőtti ülésén az elnök, Borkai Zsolt előterjesztésére úgy határozott, hogy közös megegyezéssel, 2016. november 22-i hatállyal felmenti Szabó Bencét a főtitkári pozícióból. 

 

Az elnökség arról is határozott egyúttal, hogy az elnökség mandátumának lejártáig dr. Bartha Csabát, sportigazgatóság eddigi sportigazgató-helyettesét nevezi ki a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárának.

A salgótarjáni születésű 39 éves sportvezető ELTE testnevelő tanári szakán végzett, majd a Testnevelési Egyetem labdarúgó szakedzői karán szerzett diplomát. 2002-2006 között a Semmelweis Egyetem 5. számú Doktori Iskola (Nevelés-, és Sporttudomány) ösztöndíjas Ph.D. hallgatójaként a “A játékvezető szakmai teljesítménye és szerepvállalása a mai labdarúgásban” témakörben doktorált.

2008-10 között pont akkor volt a DVSC labdarúgó csapatának sportigazgatója, amikor a hajdúsági csapat a legsikeresebb időszakát élte. 2011-12-es bajnoki idényben az Újpest FC ügyvezetőjeként dolgozott.

Idén nyáron némi meglepetésre talán, de a Győri Audi KC elnöksége őt választotta meg a klub elnökének.

November elején bekövetkezett az, amiről már sokan beszéltek, a Magyar Olimpiai Bizottságtól minden lényegi döntési, pénzosztási feladatot visszavett a kormány. A mostani személycsere ennek a döntésnek lehet a következménye.

AktuálisSalgótarjánMagyar Olimpiai Bizottságdr. Bartha CsabaMOB főtitkár