2024.05.20, Hétfő

Turisztikai beruházásokkal fejlesztik a hazai világörökséget

mti, magyarepitok.hu

2016.10.12. 11:53

A program 11,5 milliárdos keretösszegéből többek közt látogatóközpontok, vendégfogadó terek épülhetnek, infrastrukturális fejlesztések indulhatnak.

Új pályázati felhívás jelent meg Világörökségi helyszínek fejlesztése címmel 11,5 milliárd forintos keretösszeggel a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP).

 

A pályázat célja a világörökségi helyszíneken található kiemelkedő egyetemes értékek megőrzése és bemutatása. A hosszú távú fenntartható működést a program a turisztikai funkció erősítésével szeretné biztosítani.

 

A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket minimum 400 millió, maximum 3 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítik. A felhívás szövegéből kiderül, a támogatás egyrészt az infrastrukturális fejlesztéshez igényelhető: például műemlékek restaurálása, kiállítóterek kialakítása, épülettartozékok helyreállítása. Másrészt támogatható a turistafogadás feltételeinek javítása, többek közt látogatóközpontok, vendégfogadó terek kialakításával.

 

Rákossy Balázs, az NGM államtitkára, elmondta, általános elvárás a helyszínektől a komplex és interaktív szolgáltatások nyújtása. Hozzátette, a fejlesztéseken keresztül üzleti lehetőséget akarnak biztosítani kis- és középvállalkozásoknak, valamint tovább élénkíteni az erős multiplikátorhatásokkal rendelkező turizmust.

AktuálisHollókőGINOPVilágörökség