2023.09.21, Csütörtök

Megkapják ellátásaikat a Palóc Nagykereskedelmi Kft. dolgozói

mti

2016.10.22. 09:47

Az elmúlt hónapokban a Palóc Nagykereskedelmi Kft. több dolgozója is jelezte a Nógrád Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályánál, hogy nem kapta meg időben az augusztusra és szeptemberre járó pénzbeli ellátását, például táppénzét, csecsemőgondozási vagy  gyermekgondozási díját.

Hirdetés


A főosztály munkatársai több alkalommal személyesen is ellenőrizték az ellátások folyósítását, a munkáltató elkülönített számlát nyitott az ellátások fedezetének fogadására. A hibátlan kifizetőhelyi elszámolás beérkezését követően a hivatal azonnal utalta az abban szereplő összegeket.


A kormányhivatal főosztálya felhívta a figyelmet arra, hogy az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai és a baleseti táppénz iránti kérelmet, a folyamatos orvosi igazolást, új igénybejelentést továbbra is a munkáltatóhoz kell benyújtaniuk a dolgozóknak.


A salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél szeptember 23-án rendelte el a csődeljárást a bíróság. Ettől az időponttól a kft.-t 120 napig fizetési moratórium illeti meg, de a fizetési haladék a munkabér-követelések kifizetése alól nem mentesíti a céget.
A csődtörvény értelmében az adósnak 60 napon belül össze kell hívnia a hitelezőket egyezségi tárgyalásra, és a vagyonfelügyelő bevonásával a fizetőképesség helyreállítását célzó programot és egyezségi javaslatot kell készítenie. Ha a hitelezők ezt nem fogadják el, a bíróság dönthet a csődeljárás megszüntetéséről, és elrendelheti a felszámolást.
A Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1300 embert alkalmazó Palóc Nagykereskedelmi Kft. a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltetett a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta. A vonatkozó, 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

AktuálisPalóc Nagykereskedelmi Kft.