2024.03.28, Csütörtök
Munkában a Nógrád megyei iskolarendőrök
police.hu

Munkában a Nógrád megyei iskolarendőrök

police.hu

2016.09.05. 13:07

A Nógrád megyei rendőrök szeptember hónapban a tanítás kezdetének és befejezésének időszakában - a polgárőrökkel szoros együttműködésben - kiemelt jelenlétet biztosítanak azon oktatási intézmények és óvodák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt.

Hirdetés

Az egyenruhások elsősorban a gyerekek biztonságos közlekedését segítik, továbbá fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, a biztonsági öv és a gyermekülés használatára.

Az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság által életre hívott „Az iskola rendőre” program, az idei tanévben is folytatódik. A kampány célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők felderítése, megszüntetése.

A 2016/2017. tanévben Nógrád megyében 93 oktatási intézményben közel 70 rendőr kezdte meg iskolarendőri szolgálatát, és 37 iskola tanévnyitóján vettek részt.

Az új tanévben is tovább folytatódnak az iskolai bűnmegelőzési oktatások: a DADA program az általános iskolákban, az ELLEN-SZER a középiskolákban van jelen, az Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadók pedig állandó jelleggel a középiskolákban tevékenykednek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a tanévkezdésre való tekintettel „Becsengettek” elnevezésű kiadványával hívja fel a megváltozott közlekedési helyzetekre a szülők és a gépjárművezetők figyelmét. Az első osztályosok részére pedig az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által kiadott „Iskolás lettem„ című foglalkoztató füzettel segítenek közlekedési ismereteket szerezni.