2024.04.22, Hétfő

Gyurcsány is járt Salgótarjánban

mti

2016.09.14. 14:17

Teljesen nyilvánvaló, hogy az október 2-ai népszavazás nem a menekültügyről szól - jelentette ki a Demokratikus Koalíció elnöke Salgótarjánban, egy lakossági fórumon. 

Hirdetés

Gyurcsány Ferenc azt mondta, ami történik, az nagyon csúnya történelmi és politikai játék annak érdekében, hogy a hatalom megingassa Magyarországot abban a hitében, hogy a helyére érkezett akkor, amikor részese lett az európai együttműködésnek.

 

A politikus "önmagában is ellentmondásnak" nevezte, hogy az a kormány, amely szerint Magyarország erős, azt akarja, hogy "féljünk attól, ha esetleg pár család ideköltözne". 
Különösen hamis ez annak a kormánynak a szájából, amely egyébként lehetővé tette, hogy aki befizet 350 ezer eurót, az családjával idejöhet; mára nagyjából 16 ezer ember érkezett meg így - mondta.
Hogy a csudában van az, hogy ha jönnek pénzes emberek Kínától Iránig, az arab térségen keresztül, ők jöhetnek, ők nem fenyegetnek, nem iszlamizálnak bennünket, ha jönnek a háború elől menekülő földönfutók, azokkal baj van? - tette fel a kérdést.

 

Európa legkeresztényietlenebb miniszterelnökével és kormányával rendelkezünk - fogalmazott Gyurcsány Ferenc a József Attila Művelődési és Konferencia Központban tartott fórumon, mintegy háromszáz ember előtt.
A volt kormányfő hangsúlyozta: a DK azt javasolja valamennyi választónak, hogy maradjon otthon október 2-án. Mint mondta, ez a nap bizonyos értelemben hatalmas lehetőség annak a Magyarországnak, amelyik úgy gondolja, hogy elég volt ebből a hatéves országdúlásból.
Orbán megadta nekünk a lehetőséget, hogy vereséget mérjünk rá; ha egy miniszterelnök legfőbb politikájában népszavazást kezdeményez a saját törvényei szerint, és érvénytelen lesz a népszavazás, az politikai vereség. Ha nem vesznek részt 4 millió 100 ezren, akkor elbukott. 2006 óta ez lenne az alkalom, hogy egy országos megmérettetésen vereséget mérjünk rá - fejtette ki. 

 

Szólt arról is, hogy az országot járva azt tapasztalja, "nincs nagyon feltüzelt kampányhangulat", egy hétfői felmérés szerint pedig nincs meg a többség.

 

Gyurcsány Ferenc Salgótarjánban hazugságnak, "vérlázítónak, alávalóságnak" nevezte a miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalását, amelyben Orbán Viktor azt mondta, ha az ország visszautasítja a migránsokat, akkor Brüsszel a baloldali városokkal állapodik meg, Zuglóban, Szegeden és Salgótarjánban osztják szét a menekülteket.