2024.04.23, Kedd
Kábítószert találtak a berceli Sun Fesztiválon
police.hu

Kábítószert találtak a berceli Sun Fesztiválon

mti

2016.07.22. 12:26

A szakértők megállapították, az anyagok jelentős része kábítószernek minősül.

Hirdetés

Fél kilogramm különböző állagú kábítószert foglaltak le a berceli SUN Fesztiválon egy lakókocsiban. A jármű sofőrje és utasa, egy olasz és egy spanyol nő ellen eljárást indítottak.

Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a főkapitányság bűnügyi igazgatóságának nyomozói és a balassagyarmati rendőrök a SUN Fesztivál biztosítása során szerdán ellenőriztek egy lakókocsit. Annak átvizsgálásakor bélyegeket, különböző tablettákat, több gramm - zacskóba, műanyag dobozba és vákuumzáras nejlontasakba csomagolt - kábítószergyanús növényi törmeléket, fehér és zöld színű port, fehér színű kristályos anyagot és kábítószer-fogyasztáshoz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.   

 
A Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézet munkatársai a helyszínen végzett mintavétel és gyorsteszt eredményeként megállapították, hogy a lefoglalt, bruttó 572,8 gramm súlyú anyagok jelentős része kábítószernek minősül, továbbá, hogy a 26 éves olasz nő fogyasztott is kábítószert.

A rendőrök az olasz nő ellen kábítószer-birtoklás vétség, míg társa, egy 41 éves spanyol nő ellen kábítószer-birtoklás bűntett miatt indítottak eljárást. A spanyol gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

forrás: mti / police.hu